Gemeente Zoetermeer

Gemeente introduceert Vrijwilligerskaart

Nieuw gebaar richting vrijwilligers

Vrijwilligers zijn goud waard voor de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de stad. De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk om vrijwilligers te laten zien hoezeer hun inzet wordt gewaardeerd. Dat gebeurt op verschillende manieren. Een nieuw gebaar is de Vrijwilligerskaart, een kortingskaart waarmee vrijwilligers van voordelen kunnen genieten op het gebied van:

* opleidingen en adviezen (korting bij diverse opleidingsinstituten)
* diensten en producten (korting op aanschaf computer, accessoires en software, 50% korting op de huur van Green Wheels auto, collectieve zorgverzekering)

* vrije tijd (kortingen op toegangsprijzen bij theatervoorstellingen, musea, attractieparken, dierenparken, saunabezoek, restaurants enz.).

De meeste aanbiedingen en kortingen gelden nu nog voor activiteiten buiten Zoetermeer. Om de aantrekkelijkheid van de kaart verder te verhogen zal ook aan Zoetermeerse bedrijven en organisaties worden gevraagd mee te doen.

Voor de kaart is de keus gevallen op de landelijke Vrijwilligerskaart die wordt uitgegeven door de Stichting LOVF in Utrecht, omdat deze organisatie in andere gemeenten al veel ervaring heeft met een dergelijke kortingskaart.

Aanmelden

De gemeente nodigt vrijwilligersorganisaties uit hun vrijwilligers aan te melden bij het Vrijwilligers Info Punt Zoetermeer (VIP). Zij kunnen op www.vipzoetermeer.nl (infotheek) meer informatie vinden en het aanmeldingsformulier downloaden.

Omdat de Vrijwilligerskaart een persoonlijk document is worden gegevens gevraagd over de aangemelde vrijwilligers. Deze gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor vermelding op de kaart en niet voor commerciële doeleinden.

Meer informatie over de voordelen van de Vrijwilligerskaart is te vinden op www.vrijwilligers.nl.