Politie Zaanstreek-waterland

Verdachten gewapende overval aangehouden

Wormer, 03-03-2009 o Maandag 2 maart heeft de politie een 15-jarige verdachte en een 19-jarige verdachte van een gewapende beroving op 11 januari 2009 omstreeks 01.22 uur bij een flat in de Wollegrasstraat aangehouden.

Beide verdachten komen uit Amsterdam.. Donderdag 26 februari 2009 meldde een 17-jarige verdachte zich al vrijwillig bij de politie. De jonge berover was woensdagavond 25 februari 2009 prominent in beeld geweest in het opsporingsprogramma Ter-Plaatse en had het advies gekregen zich te melden bij de politie. Hij was gefotografeerd bij een bank toen hij met de in de Wollegrasstraat gestolen pas probeerde te pinnen.

De 42-jarige bewoonster van een woning in de flat en een 38-jarige vriend van haar hadden hun fietsen in de box onder in de flat gezet. Toen zij weer naar buiten wilden lopen en vlak voor de deur stonden werd deze opengeduwd en stormden vier jongens naar binnen. De man kreeg een pistool tegen zijn hoofd. De twee zijn geschopt en geslagen terwijl ze op de grond lagen. Zij moesten geld en een pinpas afgeven. Vervolgens hebben de vier overvallers de box verlaten en vluchtten in onbekende richting.