Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 03-03-2009

Drugstoeristen aangehouden met hennep

BERGEN OP ZOOM: De politie hield maandag rond 19.00 uur een auto staande aan de Mondafseweg voor controle. Bij het aanspreken van de bestuurder rook de politiemedewerker een henneplucht. De vier
inzittenden bleken allen in bezit van een zakje hennep. In totaal ging het om 20 gram. De 27-jarige man, 25 jarige man en twee 23-jarige mannen uit Brussel zijn aangehouden. De hennep is in beslag genomen en de drie zijn na verhoor en betaling van een boete van 180,- in vrijheid gesteld.

Rond dezelfde tijd hield de politie een voertuig staande op de Olympialaan. Agenten zagen eerder dat de bestuurder een coffeeshop verliet en hadden het vermoeden dat hij in bezit was van softdrugs. Bij controle had de 28-jarige man uit Antwerpen een zakje met 5 gram hennep is bezit. Dit is in beslag genomen. Ook had hij een boksbeugel bij zich. De man is aangehouden en na verhoor en betaling van een boete van 135,- in vrijheid gesteld.

Even na 20.00 uur werd op het Oranjeplein een groepje mannen gezien die een coffeeshop verliet. Een van hen had een joint in zijn mond. De mannen werden staande gehouden. Drie van hen bleken in bezit van ongeveer 5 gram hennep. In de auto van de vierde verdachte werd een zak met 150 gram hennep gevonden. De drie zijn aangehouden en
meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn de eerste drie verdachten met een boete van 180,- in vrijheid gesteld. De vierde verdachten kreeg een schikking van het OM van 750,-. Na betaling zijn de verdachten in vrijheid gesteld.

Rijder onder invloed ontwijkt kat

WILLEMSTAD: Een 52-jarige bestuurder uit Willemstad reed maandag rond 19.15 uur over de Landpoortstraat in de richting van het centrum van Willemstad. Volgens de automobilist zelf moest hij uitwijken voor een overstekende kat en reed hierdoor tegen meerdere paaltjes en een verhoging van de weg. De bestuurder kon door de opgelopen schade niet verder rijden, parkeerde zijn auto en meldde het incident bij de politie. Bij aankomst van de politie bleek de man te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 430 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de
automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling

STEENBERGEN: De politie hield dinsdag even voor 02.00 uur een
38-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor vernieling en bedreiging in een woning aan de Noorddonk. De man zou hier zijn 49-jarige
ex-vrienden hebben bedreigd en vernielingen hebben gepleegd aan de inrichting van haar woning. Ook zou hij de aanwezigen, waaronder twee kinderen, ernstig hebben bedreigd. De bewoonster van het pand meldde dit om 00.30 uur. Bij aankomst van de politie was de verdachte er al vandoor. Even later kwam hij terug naar de woning en is aangehouden en ingesloten. Van de drie volwassenen die in de woning aanwezig waren is aangifte opgenomen van bedreiging.

Man aangehouden na inbraakmelding

WOUW: De politie hield dinsdag om 01.20 uur een 30-jarige man uit Roosendaal aan voor inbraak. Een getuige meldde even daarvoor dat er een man verdacht rondhing bij een basisschool aan de Strijp. De politie snelde naar de school en troffen hier een auto aan met hierin een computer, die mogelijk afkomstig zou zijn van diefstal. In de omgeving werd een man in de struiken gevonden. De 30-jarige man is aangehouden en ingesloten. De goederen, computerapparatuur, zijn mogelijk afkomstig van een inbraak eerder die nacht in Roosendaal. In Wouw werd niets weggenomen.

Politie ontdekt hennepkwekerij in Oud-Gastel

OUD-GASTEL: De politie heeft vanmorgen in schuur bij een woning aan de Koopmansstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner, een 61-jarige man, werd aangehouden. Hij verklaarde de plantage met 70 plantjes pas drie weken geleden te hebben opgebouwd. De plantage werd vanmorgen bij toeval tijdens een recherche onderzoek voor een andere zaak ontdekt. (wvh)

Auteur
Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 03-03-2009 15:25 | © Regio Midden en West Brabant |