Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 03-03-2009

Politie houdt dader overval computerzaak op heterdaad aan

TILBURG: Een met een kapmes gewapende overvaller dacht dinsdagochtend 3 maart 2009 zijn slag te slaan bij een computerwinkel aan de
Goirkestraat. Hij werd echter kort na het plegen van de overval gearresteerd.

Het personeelslid van de computerzaak en een aanwezige klant werden omstreeks 11.15 uur door de dader bedreigd met een groot kapmes. De overvaller eiste geld en ging er vandoor met de kassalade. Hij vluchtte te voet weg in de richting van de Wittebolstraat. De
meldkamer dirigeerde direct diverse eenheden naar de omgeving. Op basis van het opgegeven signalement wisten de agenten de verdachte te traceren in de Waalstraat. Toen zij hem benaderen trok hij het kapmes uit zijn rugzak. Twee agenten hebben hierop hun dienstwapen getrokken en de verdachte gesommeerd om zijn wapen te laten vallen. De man gaf hieraan gevolg, verzette zich nog even en werd vervolgens aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hij weigert vooralsnog om te vertellen wie hij is. De politie is momenteel bezig met de vaststelling van zijn identiteit.
Technisch rechercheurs stelden een sporenonderzoek in op de plaats van het delict. Daarbij is op de vluchtroute de buitgemaakte kassalade terug gevonden. Tactisch rechercheurs richtten zich op het verhoor van de slachtoffers, getuigen en de verdachte. Voor de beide slachtoffers is overigens Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Verduisterde auto terug gevonden

TILBURG: Dinsdagochtend 3 maart 2009 vond de politie een gestolen auto terug in Tilburg. Het ging om een grijze Peugeot 406 coupé, die geparkeerd stond op de Ringbaan - Zuid. De auto was eind december vorig jaar verduisterd in Drunen na het vebreken van een relatie. De rechtmatige eigenaresse had aangifte van verduistering. De auto is door de politie in beslag genomen en werd door een takelbedrijf afgevoerd. Er is geen verdachte opgepakt. Wel is bekend wie de vermoedelijke gebruiker is geweest van het voertuig.

65 bekeuringen tijdens verkeerscontroles

TILBURG: Op maandag 3 maart 2009 hield de politie in de Tilburgse binnenstad verkeerscontroles. De actie vond plaats tussen 10.00 uur en 15.00 uur op de Hart van Brabantlaan en de Bisschop Zwijssenstraat.

De nadruk van de controles lag op het negeren van het rode
verkeerslicht, niet handsfree telefoneren tijdens het autorijden en het niet dragen van de autogordel. In totaal zijn ongeveer 80
automobilisten gecontroleerd, waarbij 65 bekeuringen werden
uitgeschreven. Veruit de meeste bekeuringen (45) zijn uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, wat de overtreder 90,- kost. Door rood levert een een boete van 150,- op, evenals het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het autorijden.

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag.
Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Te diep in het glaasje

TILBURG: In de nacht van maandag 2 maart op dinsdag 3 maar
controleerde de politie op de Korenbloemstraat de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.30 uur. De 39-jarige bestuurder (uit Tilburg) had alcohol gedronken. Om die reden werd de man
gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een
ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 520 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Politie vordert rijbewijs in van té snelle automobilist

TILBURG: Een 39-jarige automobilist uit Maartensdijk moest
maandagmiddag 2 maart zijn rijbewijs inleveren. Agenten van het Verkeershandhavingsteam registreerden om 15.00 uur zijn snelheid op 127 km/u op de Midden Brabantweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km/u. Naast een bekeuring voor een
snelheidsovertreding van 57 km/u, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

HILVARENBEEK: Een 28-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland moest, vanwege een forse
snelheidsovertreding, 280,- afrekenen. De man werd maandagavond 2 maart om 21.10 uur geklokt met een snelheid van 137 km/u op de Provinciale weg N269. Dat is een overschrijding van 37 km/u op de toegestane 100 km/u.
In overleg met de Officier van Jusititie moest de overtreder meteen 280,- voordat hij zijn weg mocht vervolgen.