Gemeente Enschede

Brandweer checkt brandveiligheid middelbare scholen

Meer Rood Op Straat

In het kader van Meer Rood Op Straat richt Brandweer Enschede haar voorlichtingsactiviteiten de komende maand op middelbare scholen in Enschede.

Meer Rood Op Straat verhoogt de veiligheid en het risicobewustzijn van zowel de inwoners in hun directe leefomgeving als van de brandweer. De brandweer is dus ook in de stad aanwezig als er geen brand of hulpverlening is.

Vorig jaar hebben we voorlichting gegeven aan lagere scholen. Dit jaar richten we ons op het middelbaar onderwijs. In maart worden divers scholen door de brandweer bezocht en onderworpen aan een brandveiligheidscheck. Deze vindt plaats naast de reguliere controles. Voor de scholen is een lesprogramma opgesteld. Deze les richt zich op brandveiligheid in scholen. Doel is om de leerlingen bewust te maken van de gevaren bij brand en de gevolgen van brand. Het brandveilig gebruik van de school is ook een verantwoording van de leerlingen zelf. Naast deze theorieles kunnen de leerlingen zelf op het schoolplein een brand leren blussen.

Via de scholen wil de brandweer ook het thuisfront bereiken, zodat brandveiligheid thuis ook onder de aandacht gebracht wordt.

Geplaatst: 03 maart 2009.

3 maart 2009