Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


03 mrt 2009

Horecaconvenant Berkelland succesvol

Het horecaconvenant in de gemeente Berkelland krijgt vanwege de positieve resultaten een vervolg. Gemeente, politie en horecaondernemers hebben zo'n twee jaar geleden afspraken gemaakt om de kwaliteit van het uitgaan te bevorderen en de veiligheid te verbeteren.

Er zijn afspraken gemaakt over alcoholmatiging, toezicht, toelatingsbeleid, drugs en wapens. Ook is in overleg met de andere gemeenten in de Achterhoek het idee ontstaan om een toelatingstijdstip tot 2.00 's nachts te hanteren. Dit betekent dat de horecaondernemers
- na dit tijdstip - geen nieuwe bezoekers meer mogen binnenlaten.

Eén van de afspraken in het convenant is het hanteren van huisregels in de horecaonderneming. Vorig jaar zijn bordjes aangeschaft waarop de huisregels staan. De horecaondernemers die het convenant hebben ondertekend, ontvingen dit bordje kosteloos met het verzoek om dit duidelijk zichtbaar op te hangen bij de ingang van hun horecapand.

Uit een evaluatie in december 2008 - met Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Berkelland en de politie - is gebleken dat het horecaconvenant in de praktijk goed werkt. Volgens de politie is de overlast rondom horecaondernemingen gedaald.