Nederlandse Politiebond


AWVN gaat BELONINGSONDERZOEK uitvoeren

De Stuurgroep Fuwapol (Functiewaardering Politie) heeft unaniem uit verschillende organisatieadviesbureaus de Algemene Werkgevers Vereniging gekozen om het beloningsonderzoek voor de sector politie uit te voeren. Dit onderzoek komt voort uit de meest recente politie-CAO.

In het onderzoek wordt een aantal politiefuncties vergeleken met andere functies met een gelijkwaardige zwaarte. De functies die in dit onderzoek worden betrokken zijn nieuwe functies uit het Landelijk Functiehuis Politie Nederland. De Stuurgroep Fuwapol heeft gekozen voor een dwarsdoorsnede uit het politieveld.

De AWVN beschikt daarvoor over een omvangrijke database die uniek is in Nederland vanwege het aantal functies en medewerkers (in totaal 3,2 miljoen) dat daarin is opgenomen.

Ten behoeve van dit onderzoek is in de Stuurgroep ook een aantal beloningselementen afgesproken op grond waarvan de vergelijking zal plaatsvinden. De uitkomsten van dit onderzoek worden in de loop van het voorjaar verwacht. De resultaten van dit beloningsonderzoek worden bekendgemaakt aan de Tweede Kamer en de politietop.

Gepubliceerd op 03 maart 2009 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2009.