Ingezonden persbericht


verschijnt in week 10

Zeeman Ocean Challenge

Zes miljoen slagen

Het complete verhaal van de langste en gevaarlijkste solo-oversteek ooit

Hiswa, Amsterdam 3-8 maart

Over het boek

25 slagen per minuut, 1500 per uur, 16.500 op een dag. Zeven dagen per week, elke dag van de maand. Een half miljoen slagen per maand. In zes miljoen slagen roeit Ralph Tuijn de Zeeman Ocean Challenge. Ralph wordt geconfronteerd met ongekend heftige stormen, trotseert metershoge golven en wordt achtervolgd door haaien. Doodsangsten staat hij uit tijdens onweer dat dagenlang aanhoudt. Tot overmaat van ramp slaat zijn boot te pletter op de kust van een tropisch eiland. Met hulp van de eilanders repareert hij de boot en na twee maanden kan hij zijn tocht vervolgen. Zal hij Australië bereiken? En hoe?

Hiswa 3-8 maart

Ralph Tuijn heeft een eigen stand. Hij geeft lezingen en signeert zijn boek.

Filmpjes

Zie YouTube voor beeldverslagen van Ralh Tuijn, zoals: http://nl.youtube.com/watch?v=DeO_aJXdgE8

Voor de pers

Voor interviews en meer informatie kunt u contact opnemen met Ton van Luin of Henk ter Borg, 020 - 570 61 20 // 570 61 18.

Boekgegevens

Paperback met drie kleurkaternen

80 foto's in kleur

Prijs: ¤ 18,95

Omvang: ca. 240 blz.

Formaat: 14 x 21 cm

ISBN 978 90 468 0525 1

Een fragment

'Langzaam verdwijnen de sterren achter een grauw wolkendek. Het begint te regenen en de inslagen in het water volgen elkaar steeds sneller op. De zee wordt nu enige honderden meters rechts van me geraakt. Boven me hoor ik de zwarte massa diep grommen, gevolgd door een nog fellere flits dan zojuist, slechts vijftig meter naast me. 'Had die niet voor mij moeten zijn, klootzak,' schreeuw ik omhoog. De flitsen komen steeds sneller na elkaar en zijn zo fel, dat ik bij elke slag even volledig verblind ben. Afstanden schatten lukt niet meer. Koud zweet sijpelt langs mijn naakte lijf in m'n survivalpak. Mijn hele lichaam trilt, misschien van het natte zweet, maar waarschijnlijk van angst. Ik ben nog nooit zó bang geweest en begin te snotteren. Even laten biggelen de tranen over mijn wangen.'

Over de auteur

Beroepsavonturier Ralph Tuijn (1971) fietste 80.000 kilometer door meer dan vijftig landen, was als expeditieleider verant-woordelijk voor de Polio Ride 2003, waarbij bijna twee miljoen euro werd opgehaald voor het goede doel. Hij ondernam diverse Arctische expedities, met temperaturen onder de -50 graden Celsius. Vijfmaal stak hij het Baikalmeer over, het grootste bevroren meer ter wereld. Ralph Tuijn onderneemt en organiseert tal van avontuurlijke reizen en geeft lezingen voor diverse bedrijven en instellingen.

Contact
Henk ter Borg of Ton van Luin

mail: hterborg@nieuwamsterdam.nl / tvanluin@nieuwamsterdam.nl tel: 020 - 570 61 18 / 570 61 20

Jan Luijkenstraat 16
1071 CN Amsterdam
www.nieuwamsterdam.nl (c) Nieuw Amsterdam 2008
Contact | Vgv Aanmelden | Afmelden | Mail-a-friend