Ingezonden persbericht




PERSBERICHT, Amsterdam 3 maart

WAKKER NEDERLAND PASSEERT GRENS 50.000 LEDEN

AMSTERDAM ­ De omroepvereniging Wakker Nederland heeft de grens van 50.000 leden ruimschoots gepasseerd. De vereniging kan nu de procedure beginnen om toe te treden tot het stelsel van publieke omroepen.

Twee weken geleden ging Wakker Nederland van start. Dat de grens van 50.000 zo snel is behaald, is volgens oprichter Sjuul Paradijs een bewijs dat er ruimte is voor deze omroep. ,,Ik ben ontzettend trots dat meer dan 50.000 mensen hun vertrouwen hebben gegeven aan Wakker Nederland.''

Wakker Nederland heeft als doel geformuleerd dat het de stem wil zijn van én voor de groep mensen die zich de ruggengraat van de samenleving mag noemen. Het gaat om hardwerkende mensen, veelal met gezinnen die nu nauwelijks worden gehoord door de publieke omroepen.

Frank Volmer, voorlopig voorzitter van de vereniging Wakker Nederland: "Het bestuur krijgt een behoorlijke klus, het échte werk gaat nu pas beginnen. De formule van De Telegraaf zal vertaald moeten worden in radio- en tv-programma's waarin Telegraaf-lezers zich herkennen.''

De vereniging Wakker Nederland gaat binnenkort verder met een nieuw bestuur. Komende zaterdag start de vereniging de werving voor de bestuursleden. De kunst wordt mensen te vinden die los staan van De Telegraaf maar wel het eigenzinnige Telegraaf DNA weten te doorgronden.

Over Wakker Nederland
Wakker Nederland is een zelfstandige omroepvereniging die op 1 juli een aanvraag tot erkenning van Wakker Nederland indient bij Minister Plasterk.

www.wakkernederland.tv

Noot voor de redactie (