Ordina Beheer NV

Ordina benoemt nieuwe directie Ordina Nederland

Ordina heeft Chris Jansen benoemd tot Algemeen Directeur van Ordina Nederland. Chris Jansen is op 1 maart jongstleden bij Ordina in dienst getreden. Naast hem treedt per 1 mei aanstaande Bart de Jong in dienst als Financieel Directeur van Ordina Nederland.

Jansen en De Jong vormen samen de directie van Ordina Nederland en zijn in die hoedanigheid verantwoordelijk voor alle Consulting, ICT en Outsourcingactiviteiten van Ordina in Nederland. De directie Nederland rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Bestuur van Ordina.

Chris Jansen beschikt over jarenlange managementervaring in de ICT-sector. Het grootste deel van zijn carrière heeft hij in verschillende internationale directiefuncties gewerkt. Allereerst werkte Jansen van 1985 tot 1987 bij NCR Computers. Vervolgens trad hij van 1987 tot 2003 in dienst bij Hewlett Packard in Nederland en Noord Europa. Na zijn betrekking van 2003 tot eind 2004 bij de Opin Kerfi Group in Scandinavië, vervolgde Jansen zijn carrière vanaf eind 2004 bij Logica in Nederland als Sales & Marketing Directeur. Vanaf 2005 tot eind januari jl. was Jansen werkzaam als Directeur van de divisie Energy, Utilities en Telecommunications bij Logica.

De nieuwe Financieel Directeur, Bart de Jong, heeft van 1991 tot 2007 bij KPN Telecom gewerkt. Hier was hij ondermeer Financieel Directeur van de divisie Zakelijke Markt. Het afgelopen jaar heeft Bart de rol van Corporate Director Control bij USG People Nederland vervuld.

Ronald Kasteel, CEO van Ordina over de benoeming van de directie van Ordina Nederland:Het huidig economisch klimaat vraagt om leiderschap en daadkracht. Met Chris Jansen en Bart de Jong hebben we twee ervaren, ambitieuze directeuren met een resultaatgerichte mentaliteit aan boord gehaald. Daarmee versterken we de basis onder onze stabiele koers naar marktleiderschap en een gezond, concurrerend bedrijfsresultaat.

Over Ordina Ordina werkt met circa 5.300 medewerkers binnen de Benelux aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen, te implementeren, te integreren en te beheren of gehele bedrijfsprocessen, inclusief ondersteunende ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap index.