Scania Beers B.V.

2009-03-03

Verkeersschool Osseforth rijdt af met Scania XPi lestruck

Breda, 3 maart 2009 - De studenten bij Verkeersschool Osseforth worden wel op een heel luxueuze manier klaargestoomd voor hun C(E) rijbewijs.

Directeur Frank Osseforth nam onlangs de sleutels in ontvangst van een Scania R 400 2-assige bakwagen met de ruime CR19 cabine en de 400 pk/2100 Nm sterke XPI motor. Dankzij de Scania XPI motoren wordt aan de toekomstige Euro 5 milieunorm voldaan zonder gebruik te maken van AdBlue. Hierdoor kent de verkeersschool geen beperkingen van de inzet van de truck in de stedelijke gebieden vanwege mogelijke milieueisen. Het voertuig is afgeleverd door Scania servicesteunpunt Habets te Nuth.

Verkeersschool Osseforth is actief in de Zuidlimburgse regio en biedt opleidingsfaciliteiten voor een breed programma aan rijbewijzen en diploma's. Hierbij dient ook vermeld dat Verkeersschool Osseforth een eigen oefenterrein in gebruik heeft, welke is goedgekeurd voor de vernieuwe "Praktische Toets" en een bedrijfshal welke is goedgekeurd voor de vernieuwde toets "Besloten Terrein". Het bedrijf bereidt zich met de nieuwe truck o.a. voor op deze nieuwe eisen die de verplichte nascholing stelt. Zo is de laadbak ingericht voor de nieuwe regelgeving. Naast de C(E) opleidingen kan men bij Osseforth ook terecht voor het chauffeursdiploma en het ADR-certificaat.

De goede ervaringen met eerdere Scania's alsmede het ontbreken van wettelijke milieubeperkingen voor de nieuwe truck, hebben de innovatieve verkeersschool ertoe doen besluiten om wederom voor Scania te kiezen.

Osseforth 2009 pers-332

De nieuwe Scania R 400 XPI zal de komende jaren duizenden nieuwe chauffeurs opleiden; rechts directeur Frank Osseforth en links Paul Maas van Scania.

Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com