Ingezonden persbericht


Avaya en Avaya Financial Services verlengen financieringsprogramma's voor klanten tot september 2009

Nieuwegein, 3 maart 2009 - Naar aanleiding van een sterke behoefte onder partners en potentiële klanten naar flexibele financieringsopties verlengen Avaya en Avaya Financial Services (AFS) twee van hun bestaande financieringsprogramma's tot september 2009. Het gaat om de nul-procentfinancieringsprogramma's die in 2008 startten. Deze zijn gericht op Avaya IP Office (voor het mkb) en Avaya Enterprise (voor de grootzakelijke markt).

Avaya en AFS verlengen het programma, omdat de vraag naar financieringsmogelijkheden in de afgelopen twaalf maanden sterk is toegenomen. Volgens Paul Fazakerley, Europees programmadirecteur AFS, zijn de financieringsopties steeds aantrekkelijker geworden voor partners en klanten. Dat geldt vooral voor het mkb, waar de Avaya-technologie zorgt voor meer concurrentievoordeel in een economisch moeilijke tijd.

"Beperkingen op het gebied van cashflow en twijfels over de markt leiden ertoe dat bedrijven terughoudend zijn met hun investeringen. Dat geldt zelfs voor essentiële bedrijfsmiddelen. Daardoor heeft Avaya Financial Services drie keer zoveel aanvragen gekregen van kleine, middelgrote en grote bedrijven die zoeken naar flexibeler financieringsvormen."

Chris de Jongh, Managing Director van Avaya Nederland: "Door de economische teruggang is liquiditeit de belangrijkste zorg van veel Europese bedrijven. Het is onder deze omstandigheden moeilijk om investeringen te rechtvaardigen, zelfs als het gaat om bedrijfskritische technologie. Dat geldt vooral voor de middelgrote ondernemingen. Leasing is dan een kosteneffectieve benadering en we hebben dan ook een flinke toename gezien van de aanvragen. Het nul-procentaanbod van AFS stelt klanten in staat te blijven investeren in technologie en efficiëntievoordelen te behalen."

Het programma voor IP Office, dat in oktober 2007 van start ging, is verlengd tot 30 september 2009. AFS heeft tevens de leasetermijn verlengd van twee naar drie jaar. De minimumcontractomvang is verlaagd van naar 3500 euro. Zo heeft een grotere groep mkb-ondernemingen toegang tot de Avaya-technologie.

Ook het aanbod voor de grootzakelijke markt is dankzij de enorme belangstelling verlengd tot september 2009. In beide programma's is geen sprake van restwaarde, rente of aanbetalingen.

Alle producten zijn beschikbaar via de business partners en via Avaya zelf in Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

####

Over Avaya
Avaya is wereldwijd marktleider in zakelijke communicatiesystemen. Het bedrijf levert Unified Communications, contactcenteroplossingen en gerelateerde diensten direct en via zijn partnerkanaal aan vooraanstaande organisaties over de gehele wereld. Bedrijven van elke omvang vertrouwen op Avaya voor state-of-the-art communicatie die de efficiëntie, samenwerking, klantenservice en concurrentiekracht verbetert.