Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tri-IT trekt in bij COOLProfs

Oude Wetering, 3 maart 2009 ­ Applicatieontwikkelaar COOLProfs nam begin vorig jaar het .Net-bedrijf Tri-IT uit Delfgauw over. Na het gezamenlijk uitvoeren van een aantal succesvolle projecten zijn de .Net-ontwikkelaars onlangs bij de organisatie in Oude Wetering ingetrokken.

coolpand-klein-4
Van oorsprong ontwikkelt COOLProfs applicaties in CA Gen; een ontwikkeltool voor codegeneratie. COOLProfs hanteert bij zijn projecten een resultaatgerichte aanpak, waarbij rekening wordt gehouden met de menselijke factor van IT. Projecten worden in fasen opgeleverd en blijven binnen de afgesproken tijd en het vastgestelde budget. Door de overname introduceerde het bedrijf deze, op Agile gebaseerde, aanpak ook succesvol in de .Net-wereld.

Met de overname van Tri@IT voegde het bedrijf het onderdeel 'COOLProfs .Net' toe aan de bestaande diensten 'COOLProfs Solutions' en 'COOLProfs Business Consultancy'. Het zestig man tellende bedrijf is nu in zijn geheel gevestigd in Oude Wetering.

'Naast het effectief samenwerken, dragen informele ontmoetingen bij aan het succes van je bedrijf', weet Eric ten Harkel, directeur van COOLProfs. 'Bij het koffiezetapparaat worden vaak hele nuttige dingen besproken of bedacht. Door met z'n allen in een pand te gaan zitten, stimuleren we deze ontmoetingen en daarmee de creativiteit en innovatie.'

Het pand heeft een warme en open uitstraling door het gebruik van veel glas en kleuren als oranje en rood. Er is een aantal vaste werkplekken en een aantal flexwerkplekken, een vergaderruimte, een 'coffeecorner' en een ontspanningsruimte.

Over COOLProfs

COOLProfs bouwt maatwerk informatiesystemen. Het gaat hierbij voornamelijk om bedrijfskritische administratieve systemen die de kernprocessen van de organisatie behelzen. Voorbeelden zijn het systeem voor kredietverlening aan het mkb bij ABN AMRO, het winkelinformatiesysteem van Schuitema en de website voor inventarisveilingen van DaanAuctions. Het bedrijf onderscheidt zich door haar aanpak, waarin de menselijke factor van IT centraal staat. De medewerkers kruipen als het ware in de huid van de klant en zorgen voor de juiste balans tussen vereiste functionaliteit, tijdspanne en kosten. De klanten weten zo zeker wat ze krijgen en ook wanneer. Zij waarderen de betrokkenheid van COOLProfs en het begrip van verschillende situaties. Tot de vaste klanten van COOLProfs behoren onder andere Schuitema, ABN AMRO, TNT, DaanAuctions, Rijkswaterstaat, KLM, Triodos Bank, Delta Lloyd en Fortis. Kijk ook op www.COOLProfs.nl.