Ingezonden persbericht


Persbericht

Wiertz Personeelsdiensten breidt dienstverlening oudere werknemers uit

Kerkrade, 03 maart 2009 - De Limburgse uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten gaat de komende tijd meer werk maken van de bemiddeling van oudere werknemers. Het specialisme Wiertz Zilverflex voor 45+ zal om deze reden op grote schaal ingezet gaan worden. "De afgelopen jaren hebben we vanuit onze pilot vestiging in Heerlen ervaringen opgedaan met Wiertz Zilverflex voor 45+ en de dienstverlening aan ouderen" zo laat commercieel directeur Paul de Langen weten. "Er blijkt grote behoefte te bestaan aan een speciaal loket voor ouderen. Oudere werknemers hebben door hun ervaring en leeftijd vaak specifieke wensen." Om die reden gaat Wiertz Personeelsdiensten zo'n speciaal loket voor oudere werknemers inrichten binnen elk filiaal van de organisatie. "Vergrijzing is immers binnen heel Limburg aan de orde" aldus de Langen. "Wij zien dit als een absolute kans en daarom moeten we deze dienstverlening uitrollen over de hele provincie en daarbuiten".

Door de demografische opbouw van de bevolking in Nederland zullen er de komende jaren steeds meer ouderen en juist minder jongeren zijn. Hierdoor zijn er op termijn te weinig nieuwe mensen beschikbaar om de vacatures in te vullen. "De huidige economische crisis is immers slechts tijdelijk van aard" zo meent Paul de Langen. "Terwijl de beurzen nog diep in het rood staan worden de eerste tekenen van herstel alweer zichtbaar. Structureel hebben we op lange termijn eerder een tekort aan mensen dan een overschot".

"Ouderen willen graag doorwerken. Ze willen daarbij wel maximale vrijheid. Ze willen dus zelf bepalen hoeveel uur, of welke weken, ze werken" aldus de Langen. "De uitzendformule van Wiertz Zilverflex voor 45+ sluit naadloos aan bij deze wens". De dienstverlening Wiertz Zilverflex is vanaf nu beschikbaar via elk van de 15 filialen van Wiertz Personeelsdiensten.

Over Wiertz Personeelsdiensten

Wiertz Personeelsdiensten heeft zich de afgelopen 12 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende intermediair in arbeid. Als familiebedrijf doet de organisatie dit op onderscheidende wijze. Men staat voor meer inzet, meer gevoel voor de markt, meer pro-activiteit en meer continuïteit. Wiertz Personeeldiensten wil de beste zijn in oplossingen voor flexibele arbeid van starters tot professionals, van ongeschoold tot wetenschappelijk niveau. De organisatie is met 15 kantoren actief in Nederland en Duitsland. Wiertz Personeelsdiensten is onderdeel van Wiertz Groep. Kijk ook op www.wiertz.com.

Meer informatie kunt u opvragen bij Rik Franssen, hoofd sales support Wiertz Personeelsdiensten, Eurodepark 1-29, 6461 KB Kerkrade, T 045-5639240, E r.franssen@wiertz.com


---- --