Politie Amsterdam-Amstelland



Serie overvallers blijken landelijk actief / Amsterdam-Amstelland (03/03/09)

De verdachten die in november vorig jaar zijn aangehouden vanwege betrokkenheid bij het plegen van een serie overvallen blijken landelijk betrokken bij meer zaken. Dit heeft uitgebreid tactisch en technisch rechercheonderzoek uitgewezen.

Het viertal, allen in de leeftijd van 18 tot 22 jaar en afkomstig uit Amsterdam, pleegde in verschillende samenstellingen gewelddadige overvallen op diverse middenstanders.

Eén van de meest spraakmakende overvallen was die op een postagentschap in De Goorn. De daders werden kort na die overval door de politie achtervolgd. Hierbij werden politiemensen meerdere keren beschoten. Niemand raakte gewond.

Andere doelwitten van de overvallers waren de Blokker in Badhoevedorp en een filiaal van de Burgerking in Zaanstad. Amsterdamse overvallen waren een straatroof op een geldloper bij de Nieuwmarkt en een Albert Heijn aan de Bilderdijkstraat. Alle zaken zijn onderzocht door de recherche van district West in nauwe samenwerking met het parket Amsterdam en omliggende politie regioâs.

Opsporings programmaâs als Ter Plaatse van RTV-NH en AVROâs Opsporing Verzocht hebben uitgebreid aandacht besteed aan verschillende overvallen waaronder die in De Goorn.

Bij verschillende huiszoekingen is in ieder geval één vuurwapen aangetroffen.

Alle verdachten zitten nog in hechtenis.

Aanhouding dronken bestuurder / Lakenblekerstraat (03/03/09)

Een 46-jarige automobilist uit Amsterdam reed gisterenavond slingerend over de N201.

Een oplettende weggebruiker belde met de politie. In Uithoorn is de man aangehouden en tijdens de ademanalyse op het politiebureau blies hij 915 ugl. Dit is meer dan vier keer de toegestane waarde. Het promillage van iets meer dan 2 resulteerde in een proces-verbaal en invordering van het rijbewijs. Dit was de derde keer dat de man met drank op achter het stuur zat. De auto bleek ook niet verzekerd te zijn.