Point of View presenteert Mobii mini-notebooks met Windows

Eerste Nederlandse producent van mini-notebooks

Hannover, 2 maart 2009 - POINT OF VIEW BV, Nederlandse producent van VGA-kaarten gebaseerd op een NVIDIA chipset, presenteert tijdens de CeBIT een nieuwe lijn mini-notebooks: de Mobii NB9010. De Mobii mini-notebooks, (deze categorie van computers wordt ook wel aangeduid als 'netbooks') worden geleverd met Windows XP en een 60-dagen testversie van 2007 Microsoft Office System. In combinatie met het handzame formaat en het lage gewicht is de Point of View Mobii hiermee niet alleen ideaal voor alle dagelijkse computerbezigheden, maar ze zijn tevens ultradraagbaar en compleet uitgerust voor consumenten en mobiele zakelijke gebruikers. Zodra Windows 7 beschikbaar komt, zal Point of View de Mobii mini-notebooks ook leveren met deze nieuwe Windows-versie.

'Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden die kleine maar krachtige notebooks bieden om overal te e-mailen, te chatten en je sociale netwerken te onderhouden', zegt Lucas de Clercq, OEM-directeur bij Microsoft Nederland. 'Als eerste Nederlandse producent komt Point of View nu met een eigen reeks mini-notebooks, compleet met Windows zodat gebruikers er zo mee aan de slag kunnen.'

Mobii past binnen 'Het Nieuwe Werken'
Point of View richt zich met de Mobii mini-notebook niet alleen op de consument, maar vooral ook op de zakelijke gebruiker die overal wil kunnen werken op het moment dat het hem of haar uitkomt. Daar waar een draadloze internetverbinding beschikbaar is of via een mobiel draadloos internetabonnement verbinding kan worden gemaakt, kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun zakelijke mail afhandelen op de Microsoft Exchange-server van het bedrijf, of informatie bijwerken op een SharePoint-site. Hiermee past de Mobii mini-notebook uitstekend binnen het concept van het 'Het Nieuwe Werken'.

'Flexibel werken, waar en wanneer je wilt, zorgt ervoor dat mensen efficiënter en productiever zijn. De Mobii mini-notebooks, compleet met Windows en Office, maken dat mogelijk', vervolgt De Clercq. 'Nu je vrijwel overal kunt beschikken over een snelle internetverbinding, kun je met deze apparaten onderweg je mail checken, klantgegevens updaten of werken met toepassingen die werken volgens het Software+Services-model: een combinatie van lokale software en internetdiensten.'

Systeemkenmerken
De Point of View Mobii is gebaseerd op Intels Atom N270 processor, die hoge prestaties combineert met een zeer laag stroomgebruik. Met de standaard meegeleverde 6-cels batterij (4400 mAh) kan de Mobii mini-notebook tot wel 4 uur achtereen gebruikt worden. Het haarscherpe 10,2 inch - LED verlichte - LCD scherm heeft een resolutie van 1024x600 en beschikt over een ingebouwde 1.3M pixel webcam. De Mobii heeft verder een 160GB SATA harde schijf en ondersteunt SD-, MS- en MMC-geheugenkaarten. Voldoende opslagmogelijkheden dus voor alle foto's, films en muziek.

De Mobii mini-notebook is tevens uitgerust met een draadloze Wireless-G netwerkadapter en een 10/100 Mbps LAN aansluiting. Verdere in- en outputs zijn: audio in/uit, drie USB 2.0 poorten en een VGA aansluiting voor een externe monitor of beamer.

Een ander sterk punt van de Mobii mini-notebook is de 'upgradability' van het systeem. De 1GB aan intern geheugen en de 160GB SATA harde schijf zijn gemakkelijk te vervangen of uit te breiden. Ideaal voor de gebruiker die wat meer wil of voor de retailer die iets extra's wil toevoegen aan het systeem. Om het geheel compleet te maken levert Point of View twee jaar 'pick-up & return' garantie op de notebook.

Om de nieuwe Mobii mini-notebook te beschermen, presenteert Point of View tevens een nieuwe lijn van notebooktassen; speciaal gericht op de 9-inch tot en met 12-inch mini-notebooks. Daarnaast zal de accessoirelijn aangevuld worden met diverse retailproducten, waaronder muismatten, muizen, USB hubs en meer. Point of View presenteert hiermee niet alleen een nieuwe productlijn, maar een compleet nieuwe lifestyle.

De Point of View Mobii NB9010 is per direct beschikbaar in zes kleuren: wit, zwart, geel, lime, blauw en rood. Neem contact op met een van de Point of View retailers (te vinden op de 'where to buy'-sectie op de website van Point of View) voor meer informatie en beschikbaarheid.

De Point of View Mobii NB9010 met Windows XP wordt tijdens de CeBIT in Hannover (van 3 tot en met 8 maart) gepresenteerd. Vanaf 1 maart 2009 zijn ze in Nederland verkrijgbaar, voor ¤ 399.



Ingezonden persbericht