Politie Amsterdam-Amstelland

Aanhoudingen en bekeuringen bij controles / Stadhouderskade (03/03/09)

Bij een grote verkeerscontrole op de Stadhouderskade heeft de politie zaterdag 28 februari dertien aanhoudingen verricht en ruim 250 bekeuringen uitgeschreven. Negen van de aangehouden personen stonden gesignaleerd. Zij hadden nog straffen of boetes openstaan. Ook zijn enkele bestuurders aangehouden vanwege rijden onder invloed. In totaal werden zoân zesduizend voertuigen gecontroleerd.

De bekeuringen werden geschreven voor verschillende feiten als het niet dragen van een gordel, het niet kunnen tonen van een rijbewijs of vanwege gebreken aan het voertuig. Ook zijn er door de RDW 22 voertuigen grondig nagekeken. Veertien voertuigen bleken niet in orde. De bestuurders kregen ook een bon. Inspecteurs van Verkeer en Waterstaat controleerden 215 taxiâs. Zij hebben 35 verbalen opgemaakt. Die waren onder andere voor niet volledig ingevulde rittenstaten, verlopen taxameter (keuringsdatum overschreden), verlopen APK keuringen of niet in het bezit zijn van een vergunning.

Door de DCIV (Dienst Controle Infrastructuur Verkeer) zijn 80 bromfietsen langs de kant gezet. Daarvan kregen twaalf bestuurders een bon vanwege te hard rijden. Eén bromfiets is in beslag genomen.

Behalve de wijkteams van district Zuid werkten ook de DCIV, het KLPD en KREON mee aan de actie.