Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Driebergen, 3 maart 2009

Ondanks recessie personeelstekort verwacht in watersportindustrie

De arbeidsmarkt in de watersportindustrie blijft ondanks de recessie krap. Veel watersportbedrijven zitten te springen om goede professionals. Vanaf 2010 verwacht HISWA Vereniging - brancheorganisatie van de watersportindustrie - een ernstig en langdurig personeelstekort in verband met ontgroening en vergrijzing.

"Op dit moment is maar liefst 36% van de werknemers in de industrie ouder dan 45 jaar. Deze groep gaat binnen nu en maximaal 15 jaar met pensioen. Nieuwe instroom is noodzakelijk. Er is met name behoefte aan goed opgeleide technische werknemers", zegt Herbert van Oord, manager Arbeidsmarkt, Training en Opleiding bij HISWA Vereniging. "We zien het als onze taak om de watersportbedrijven hierbij te helpen. Daarvoor hebben we een speciaal dienstenpakket ontwikkeld."

HISWA Vacaturebank
De vacaturebank bestond al langer, maar is geactualiseerd en gemoderniseerd. Bezoekers van de vacaturebank op www.hiswa.nl/vacatures kunnen nu nog sneller en gerichter zoeken naar vacatures van HISWA-leden. "We streven naar een compleet en actueel aanbod van alle vacatures in de watersportindustrie. Van jachthavenmedewerker tot monteur, van interieurontwerper tot productmanager", aldus Van Oord.

HISWA Paviljoen
De branchevereniging is present met een paviljoen (standnummer 06.101) op de HISWA Amsterdam Boat Show, van 3 tot en met 8 maart 2009 in Amsterdam RAI. Een speciale vacaturewand vormt een belangrijk onderdeel van de stand, die daarmee een ontmoetingspunt is werkgevers, werknemers, ouders, studenten en jongeren die willen leren en werken in de watersportindustrie. _______________________________________________________________________________ Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht