Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 3 maart 2009

NRC Media begrijpt akkoord PCM - De Persgroep;
streven naar grotere autonomie blijft

De directie van NRC Media heeft kennisgenomen van de principeovereenkomst op hoofdlijnen die PCM Uitgevers B.V. (PCM) en De Persgroep hebben getekend. De principeovereenkomst houdt in dat PCM nieuwe aandelen zal plaatsen bij De Persgroep, ter waarde van E100 miljoen. De Persgroep verwerft hiermee een belang van 51% in PCM. De Persgroep zal later ook haar deelnemingen in Het Parool en Q-Music inbrengen.

De directie van NRC Media begrijpt, gezien de financiële positie van PCM en sommige bedrijfsonderdelen, de stap van de Raad van Bestuur en de aandeelhouders en denkt dat De Persgroep voor PCM een goede partner is. Dit laat onverlet dat, ondanks de nieuwe constellatie, grotere autonomie voor NRC Media belangrijk blijft. De onderneming gedijt goed bij de grotere zelfstandigheid die vorig jaar is ingezet. De resultaten van de eerste maanden van 2009 zijn dan ook positief. Het verzoek dat Ondernemingsraad en Redactieraad de directie eerder dit jaar gaf om toekomstscenario's voor NRC Media buiten PCM te onderzoeken, blijft dan ook van kracht. De directie zal op zo kort mogelijke termijn met de Raad van Bestuur verder praten over deze scenario's.

Momenteel is PCM enig aandeelhouder in NRC Media. De huidige aandeelhouders in PCM zijn: Stichting Democratie en Media, Stichting de Volkskrant, Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers en Stichting Lux et Libertas.

NRC Media is uitgever van NRC Handelsblad, nrc.next, NRC Focus, Maandblad M, NRC Boeken en NRC ePaper en de websites nrc.nl en nrcnext.nl. Daarnaast exploiteert NRC Media de webwinkels NRC Extra en OneDayOnly.

Noot voor de redactie (