BMW Nederland


Prijzen nieuwe BMW Z4 bekend

03.03.2009

Rijswijk. BMW maakt de prijzen van de nieuwe BMW Z4 bekend. De ultieme roadster met inklapbare aluminium hardtop en louter zescilinder lijnmotoren staat vanaf 9 mei bij de dealers voor prijzen vanaf 48.500 euro. De auto wordt geleverd met een riante standaarduitrusting die flink is uitgebreid ten opzicht van de vorige generatie. De BMW Z4 is van 1 t/m 11 april voor het eerst in Nederland te bewonderen op de AutoRAI. De prijslijst van de nieuwe BMW Z4 begint met de zescilinder BMW Z4 sDrive23i. De meest bestelde opties van zijn voorganger, de BMW Z4 2.5i, maken nu deel uit van de standaarduitrusting, hetgeen bijdraagt aan de attractieve positionering.

Onderstaand een overzicht van de meeruitrusting op alle nieuwe modellen ten opzichte van het vorige model:

Z4 sDrive 23i Z4 sDrive 30i Z4 sDrive 35i
204 pk/150 kW 258 pk/190 kW 306 pk/225 kW

Aluminium inklapbaar dakIdem Idem
17 inch lichtmetalen wielenIdemIdem
Airconditioning IdemIdem
Radio BMW BusinessIdemIdem
Multifunctioneel sportstuurIdemIdem
Bi-Xenon koplampenIdemIdem
Dynamic Driving ControlIdemIdem

- Lederen bekledingIdem

- StoelverwarmingIdem

- - Alarm klasse III
48.500 euro58.500 euro66.000 euro

Daarnaast levert BMW het topmodel, de twin turbo BMW Z4 sDrive35i, nu bovendien met de sportieve DCT versnellingsbak met dubbele koppeling voor 67.680 euro.

Standaard BMW EfficientDynamics
De nieuwe BMW Z4 is standaard voorzien van BMW EfficientDynamics: maatregelen die niet alleen het brandstofverbruik en de CO2-emissie omlaag brengen, ze verhogen ook het rijplezier dat elke BMW Z4 zijn bestuurder biedt. Een voorbeeld hiervan is Brake Energy Regeneration: de dynamo zet de bewegingsenergie die vrijkomt na het gas loslaten, om in elektrische energie die in de accu wordt opgeslagen. Tijdens het rijden wordt onder meer de dynamo van de motor ontkoppeld, waardoor de acceleratie verbetert en het brandstofverbruik daalt. Verder voldoen alle hoogst efficiënte zescilinder-in-lijn benzinemotoren van de BMW Z4 al aan de Euro5-emissienorm die later dit jaar van kracht wordt.

Met de bekendmaking van de prijzen is de Nederlandse marktintroductie van de nieuwe BMW Z4 weer een stap dichterbij. De lange motorkap, korte overhangen, de lange wielbasis, zescilinder lijnmotoren en sDrive achterwielaandrijving typeren de BMW roadster. Nog voor de zomer - vanaf 9 mei - staat de nieuwe BMW Z4 bij de dealer.