Ingezonden persbericht


Persbericht

ProRail centraliseert personeelsplanning 1.000 medewerkers met Rostar CAS

Maarssen, 3 maart 2009 - Spoorbeheerder ProRail gaat voor de personeelsplanning van ongeveer 1.000 medewerkers gebruik maken van Rostar CAS van Paralax Planning Solutions. Verdeeld over dertien regio's gaan 23 planners met de planningsoftware werken.

ProRail beheert de hele railinfrastructuur van Nederland. Deze bestaat uit 6.500 kilometer spoor, waar dagelijks 1,2 miljoen reizigers en 100.000 ton goederen overheen worden vervoerd. Om dat in goede banen te leiden, werken ongeveer 1.000 medewerkers in een 24-uursdienst aan de treinverkeersleiding. Een goede indeling van alle personeelsdiensten is dan ook cruciaal bij ProRail; niet alleen voor de logistieke dienstverlening aan de klanten (de vervoerders), maar ook voor de tevredenheid van de medewerkers.

"We hebben gekozen voor Rostar CAS, om de continuïteit in het roosteren, en daarmee de logistieke dienstverlening, te waarborgen", zegt Ernst Kleinpenning, Manager Produktieservices bij ProRail. "Met Rostar CAS zijn we duidelijk op het juiste spoor. Paralax is daarbij voor ons echter meer dan alleen leverancier van een softwarepakket: wij verwachten van ze dat ze onze organisatie en business processen doorgronden en dat als basis nemen voor het samen met ons implementeren en inrichten van het pakket en het betrekken van alle gebruikers daarbij. Inmiddels weten we ook dat we dat Paralax die verwachtingen kan waarmaken."

Paralax introduceerde onlangs versie Versie 4.0 van Rostar CAS, met een module voor zelfroosteren. Medewerkers kunnen op internet aangeven wanneer ze beschikbaar zijn of juist liever vrij willen zijn en naar welke diensten hun voorkeur uitgaat. ProRail verwacht in de nabije toekomst gebruik te gaan maken van zelfroosteren. Kleinpenning: "Hiermee kunnen we onze medewerkers optimaal inzetten. "Niet alleen omdat ons roosterproces er efficiënter van wordt, maar ook omdat we door middel van zelfroosteren beter tegemoet kunnen komen aan de wensen van onze medewerkers."

Rob Buikema, directeur van Paralax: "De samenwerking met Prorail is wederom een bevestiging van onze visie dat personeelsplanning op de directieagenda van elke organisatie hoort te staan. Wij maken het mogelijk geld en tijd te besparen en een hogere klant- en werknemertevredenheid te realiseren."

(350 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Paralax
Paralax ontwikkelt, programmeert en implementeert sinds 1980 software voor personeelsplanning. 28 jaar later is Paralax nog steeds marktleider in Nederland. Ook in het buitenland is Paralax actief, met name in Duitsland, België en Frankrijk neemt het aantal klanten toe. Met Rostar CAS biedt Paralax een nieuwe generatie personeelsplanningsoftware waarbij flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en hoogwaardige technologie hoog in het vaandel staan. Dankzij Rostar CAS kan inroosteren sneller, efficiënter en makkelijker. Voor het maken van schoolroosters heeft Paralax Rostar EduFlex.

Paralax werkt voor meer dan 600 klanten in 20 verschillende sectoren, waaronder de uitzendbranche, beveiliging, gezondheidszorg, overheid, en dienstverlening. Klanten zijn onder meer Adecco, Manpower, Trigion, het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, de Koninklijke Marechaussee, de ANWB, AKZO Nobel en de Efteling.

Zorgen voor voldoende capaciteit, betrouwbaarheid en veiligheid op het spoor. Dat is waar ProRail in het kort voor staat. Als railinfrabeheerder strekt ons werkterrein zich uit van Den Helder tot Eijsden en van Vlissingen tot Roodeschool: ruim 6.500 kilometer spoor.

Over ProRail
ProRail is de railinfrabeheerder die het dagelijks spoorverkeer van 1,2 miljoen reizigers en 100.000 ton goederen, verdeeld over dertien vervoerders, in goede banen leidt. Met het spoorboekje als richtlijn, leidt en volgt ProRail dag in dag uit het treinverkeer. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het toedelen van rijwegen, het bedienen seinen en wissels en het verhelpen van verstoringen. Vervoerders en reizigers worden continu op de hoogte gehouden via actuele reisinformatie op stations, maar ook via radio en teletekst.

ProRail is erop gericht om binnen enkele jaren uit te groeien tot de beste railinfrabeheerder van Europa. Met zo'n 2.600 gemotiveerde professionals werken we daar hard aan.

Voor meer informatie over Paralax Planning Solutions kunt u contact opnemen met: Paralax Planning Solutions
Bert Siekmann
Tel: +31 (0)346 707 100
E-mail: bert.siekmann@paralax.nl

Voor verdere informatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Paralax/ProRail-centraliseert-personeelsplanning-1000-medewerkers-met-Rostar-CAS/c/451/n/3674 of contact opnemen met: Freek Janssen van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: freekj@lewispr.com

--
LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com