Hulpverlening Gelderland Midden

Schuurbrand in buitengebied

NIJKERK - De Nijkerkse brandweer werd maandag 2 maart rond 18.25 uur gealarmeerd voor een brand aan de Blokhuizersteeg. Daar aangekomen bleek het te gaan om een schuurbrand. De schuur stond naast een woning in het buitengebied tussen Zwartebroek en Nijkerk. Omstanders waren er in geslaagd om een caravan en een vouwwagen uit de reeds fel brandende schuur te verwijderen. Een nog in de schuur aanwezige caravan ging echter in vlammen op, evenals een aantal daar opgeslagen goederen. De asbest houdende platen van de dakbedekking zorgde voor vervuiling in de directe omgeving van de schuur. Na een half uur blussen was men brandmeester. De afhandeling van de asbestvervuiling is overgedragen aan de gemeentelijke milieudienst. Bij de brand raakte niemand gewond. Over de oorzaak is nog niets bekend.

De woning en schuur staan op een nogal afgelegen plek, waardoor het bluswater vanaf een brandkraan op een kilometer afstand moest worden aangevoerd.

Om hinder voor de brandweer door het verkeer op de smalle weg te voorkomen, werd deze door de politie geruime tijd afgesloten voor het verkeer.