Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 3 maart 2009

Heerde houdt standplaats ambulances

Heerde houdt de standplaats voor ambulances. Uit onderzoek van adviesbureau W.F. Botter blijkt dat voor een optimale ambulancezorg Heerde beter geschikt is dan Epe. Vandaar dat Connexxion Ambulance Zorg er voor heeft gekozen om de standplaats niet naar Epe te verplaatsen, maar deze standplaats in Heerde te houden.

Het college van B&W van Heerde is blij dat de standplaats in Heerde blijft. Wethouder Westerkamp: 'Voor de inwoners van Heerde is het natuurlijk belangrijk om een goede ambulancezorg te hebben. Wij als college hebben ook altijd gestreden om de standplaats in Heerde te houden. En hoewel ik begrijp dat het besluit voor Epe een tegenvaller moet zijn, ben ik persoonlijk toch blij met de keuze van Connexxion'.

Achtergrond

Op basis van haar onderzoek adviseert Botter negatief over een eventuele verschuiving van de standplaats voor ambulances van Heerde naar Epe. Dit levert namelijk geen betere prestaties op. Verder zal Hattem op termijn in de problemen kunnen komen. De ambulancezorg in Hattem valt namelijk onder de verantwoordelijkheid van de regio Noord en Oost Gelderland. Bij verplaatsing van de standplaats naar Epe, zal Hattem ten allen tijde bediend moeten worden door buurregio IJsselland. Deze grensoverschrijdendende assistentie zou in de praktijk tot problemen kunnen leiden.

Naast het onderzoek van het adviesbureau, wordt ook in het landelijke referentiekader 'spreiding en beschikbaarheid' Heerde expliciet benoemd als standplaats, in tegenstelling tot Epe. Hiermee wordt namelijk de meest optimale dekkingsgraad bereikt.

Einde persbericht