Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 3 maart 2009


* ZES VERDACHTEN STRAATROOF AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - De politie heeft zes verdachten, vijf jongens en één meisje, allen afkomstig uit Spijkenisse aangehouden voor straatroof en mishandeling. Het zestal, in leeftijd variërend tussen de 15 en 24 jaar oud, wordt verdacht van 9 straatroven, een poging tot straatroof en een mishandeling. De misdrijven vonden november 2008 plaats. De slachtoffers, allen jongens, werden op weg naar huis vanaf 'de soos' in Zuidland opgewacht door de verdachten en beroofd van hun mobiele telefoon en geld. De berovingen, waarvan de meeste plaatsvonden op de Zuidlandse burg (Nieuwe Veerdam), gingen gepaard met veel geweld. De slachtoffers werden achtervolgd door hun belagers, kregen klappen met een houten stok of met de vuist en enkelen werden bedreigd met een mes. Eén slachtoffer werd aan zijn voeten aan de buitenkant van de brug gehangen. De verdachten zijn voorgeleid aan de Rechter-Commisaris en hebben bekend. Binnenkort moeten zij zich voor de rechter verantwoorden.


* POLITIEONDERZOEK NA OVERVALLEN
ROTTERDAM-RIJNMOND - De politie Rotterdam-Rijnmond onderzoekt de toedracht van enkele overvallen die in de regio hebben plaatsgevonden.

Marinus Bolkplein
Maandagavond rond half vijf werd gemeld dat er zojuist een beroving had plaatsgevonden aan het Marinus Bolkplein. Een man kwam een drogisterij binnen met vermoedelijk een vuurwapen en bedreigde de winkelbediende. Hij nam een onbekend geldbedrag mee en rende vervolgens naar buiten. Hij vertrok in de richting van de Berlagestraat. Een andere ondernemer en een getuige zijn nog achter de man aangerend maar konden hem niet pakken. Ook de politie heeft direct een onderzoek ingesteld, maar niemand meer aangetroffen.

Bm J. de la Paisieresstraat
Maandagavond rond half negen kwam er bij de politie de melding binnen dat er een overval had plaatsgevonden op een benzinestation in Rozenburg aan de BM J. de la Paisieresstraat. Twee mannen bedreigden de aanwezige met een mes. Ze namen sigaretten en geld meegenomen. De overvallers hadden een grote zak bij zich, een soort vuilniszak waarin zij hun gestolen goederen meenamen. Agenten stelden direct een onderzoek in, maar troffen de daders niet meer aan. Ook stelden ze een buurtonderzoek in.

Chris Bennekerslaan
Ook rond half negen is er een overval gepleegd op de Chris Bennekerslaan. Dit was op amusementshal. Hier waren twee daders de zaak binnengekomen, dreigden met een vuurwapen en hebben geld meegenomen. Agenten stelden direct een onderzoek in, maar vonden de daders niet meer.

De politie onderzoekt de toedracht van de overvallen. De aanpak van overvallen behoort tot de hoogste prioriteit van de politie Rotterdam-Rijnmond en het is de politie dan ook alles aan gelegen om de verdachten aan te houden. Heeft u informatie of weet u wie de overvallers zijn belt u dan met telefoonnummer 0900-8844.


* AANHOUDING NA INBRAAK IN WONING
ROTTERDAM-OOST / KRALINGEN-WEST - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van inbraak in een woning. Maandagavond rond kwart voor acht kregen surveillerende agenten de melding van een inbraak in een woning aan de Libellenstraat. Ze stelden direct een onderzoek in de omgeving in en zagen een man die aan het signalement voldeed. Hij stond tussen twee schuttingen. Tijdens de fouillering werd bij hem een bivakmuts aangetroffen. De 44-jarige man uit Rotterdam wordt ondermeer verdacht van het vernielen van een raam. De man is ingesloten in een politiebureau voor nader onderzoek.


* MAN NA VECHTPARTIJ IN HOOGWERKER AFGEVOERD / TWEE AANHOUDINGEN

WATERWEG-NOORD / SCHIEDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een vechtpartij waarbij een man gewond uit een woning is gehaald. Maandagochtend rond acht uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op de derde etage van een woning aan de Bosboomlaan. Getuigen wezen op straat aan de overzijde van de woning aan waar de vechtpartij had plaatsgevonden. Het slachtoffer is met een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald en overgebracht naar het Erasmus MC voor de behandeling van de verwondingen. Het slachtoffer, een 29-jarige Rotterdammer, is aangehouden door agenten, evenals een 21-jarige man uit Rotterdam die in de woning aanwezig was.
Volgens verklaringen is de mogelijke toedracht een eerdere oplichting. Een man is voor duizenden euro's opgelicht door de 29-jarige man, oorspronkelijk uit Kameroen. Zondag is deze man naar een woning gegaan aan de Bosboomlaan. Daar is hij vastgebonden en mishandeld door de benadeelde en enkele anderen. In de ochtend wist de vastgehouden man zich te bevrijden en er ontstond een gevecht met iemand die hem daar in de gaten hield. Dit gevecht was van buitenaf te zien door getuigen, die de politie hebben gebeld. Op het moment dat agenten arriveerden, wilde een man net het pand verlaten. Hij is direct aangehouden. In de woning troffen agenten de gewonde man aan. Ook deze man is aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Aan de getuigen is slachtofferhulp aangeboden.