Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Museum Het Rembrandthuis

13 februari 2009

Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie
3 maart tot en met 1 mei 2009

Museum het Rembrandthuis bezit een vrijwel compleet overzicht van Rembrandts grafische werk. Van de ongeveer 290 etsen die Rembrandt maakte, zijn er 260 in het Rembrandthuis aanwezig. Daarnaast bezit het museum vier van Rembrandts originele etsplaten. Deze lente is een ruime selectie te zien van bijna honderd van Rembrandts mooiste etsen uit de collectie van het museum.

Rembrandts naam en faam berustte in vroegere eeuwen vooral op zijn magnifieke prentkunst. Zijn schilderijen waren toen veel minder bekend dan zijn etsen, die al tijdens zijn leven een gezocht verzamelobject waren en een grote verspreiding kenden. Veel van deze etsen zijn door Rembrandt gemaakt in zijn huis in de Jodenbreestraat. De etsen die nu hier te zien zijn, zijn dus via lange omzwervingen teruggekeerd naar hun plek van oorsprong.

Demonstraties
Elke dag worden er in Rembrandts etskamer demonstraties gegeven van zijn bijzondere etstechniek. Bel voor actuele tijden met het secretariaat van het museum.

LET OP: Museum Het Rembrandthuis is GESLOTEN van maandag 23 februari t/m vrijdag 27 februari 2009 in verband met de voorbereidingen voor de tentoonstelling Rembrandts etsen. Hoogtepunten uit de collectie.
---