Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Vrijwilligers-informatie


Jan Zappeij.jpg

Wethouder Jan Zappeij

Op 3 maart geeft wethouder Jan Zappeij het startsein voor het Vrijwilligers InformatiePunt bij Pluspunt in Berkelland. In het gemeentehuis in Borculo besteedt hij aandacht aan het onderbrengen van het Vrijwilligersinformatiepunt Berkelland in de lokale vestigingen van Pluspunt.

De medewerkers van Pluspunt kunnen bezoekers helpen met algemene informatie en advies op het gebied van vrijwilligerswerk en eenvoudige bemiddelingen uitvoeren. In de vestigingen van Pluspunt is hiervoor een voorziening getroffen die de wethouder aan het eind van zijn inleiding onthult.

Is er meer aandacht nodig voor de vraag of de bemiddeling dan regelt de medewerker een afspraak met de consulent. De wethouder onthult de voorziening aan het eind van zijn inleiding. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Vacature van de maand: Vrijwillige chauffeurs

In samenwerking met de gemeente, de provincie, Syntus en Betula zorg & welzijn wil het bestuur van de BuurtbusPlusvereniging Berkelland-Neede in oprichting een 1-uurslijndienst voor Neede en omliggende kernen opzetten. Ook wil zij zorgen voor kleinschalig aangepast vervoer dat op afroep mensen, die zich met een rolstoel of rollator verplaatsen, van deur tot deur vervoert.

Het bestuur is op zoek naar mensen die als chauffeur vrijwillig hieraan mee willen werken. GeĂŻnteresseerden kunnen voor nadere informatie of opgave terecht bij Willy Klein Nijenhuis, telefoon 0545
- 292 177 (e-mailadres: wiljoh@hetnet.nl).

U kunt zich ook na inschrijving opgeven via de website:

www.vrijwilligersinformatiepunt-berkelland.nl!

Maatschappelijke Stage

Met ingang van dit schooljaar is de samenwerking met het Assink Lyceum en het AOC Oost gestart. Het Vrijwilligersinformatiepunt Berkelland en deze onderwijsinstellingen doen mee in een regionale pilot waarin men met subsidie van de overheid gezamenlijk de basis kan leggen voor dit verplichte leerprogramma met ingang van het schooljaar 2011-2012. Lokaal is het nu en in de komende tijd van belang dat vrijwilligersorganisaties en instellingen het belang van dit grote potentieel aan nieuwe vrijwilligers inzien en samen met het Vrijwilligersinformatiepunt werken aan voldoende aanbod van klussen of doorlopende werkzaamheden voor deze jeugdige groep. De Sportfederatie Berkelland behartigt deze taak samen met de sportverenigingen in onze gemeente.

Een prima ontwikkeling omdat de jeugd op deze wijze in contact komt met dit aspect van de samenleving en zelf gedurende zijn/haar schoolloopbaan op de middelbare school in totaal 72 uur vrijwilligerswerk uitvoert. "Jong geleerd, is oud gedaan!"

Make A Difference Day (MADD)

In de komende weken zal het programma voor het evenement Make A Difference Day (MADD) worden vastgesteld. Op 20 en 21 maart kunnen inwoners van onze gemeente met vrijwilligerswerk kennismaken binnen de sectoren Zorg, Sport, Welzijn, Natuur en Cultuur. De lokale politiek en de medewerkers van de gemeente zullen ook "acte de presence" geven. MADD is een landelijk initiatief dat bedoeld is om de aandacht te vestigen op het belang van belangeloze inzet in onze samenleving. Een ander doel is om mensen, die actief willen worden, in de gelegenheid te stellen bepaald vrijwilligerswerk te ervaren.

Meer informatie bij Pluspunt in Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede

Openingstijden Pluspunt: 08.30 - 12.30 uur

Telefoon 0545-250 250

www.vrijwilligersinformatiepunt-berkelland.nl

Trefwoorden Pluspunt
Mutatiedatum 23/02/2009