Ingezonden persbericht


BWise en AMR Research presenteren het webinar
"Lessen van de kredietcrisis: hoe risk management en compliance tot substantiële verbeteringen leiden"

New York, NY; 's-Hertogenbosch, Nederland, Februari 24, 2009 - BWise, marktleider op het gebied van Governance, Risk en Compliance (GRC) software oplossingen, en AMR Research, de Amerikaanse analist gespecialiseerd in IT- en supply chain management, kondigen vandaag hun samenwerking aan voor een webinar over Risk Management en Compliance. Beide bedrijven zijn ieder vanuit een ander perspectief expert op het gebied van Risk Management. BWise zal tijdens het webinar ervaringen en best practices delen die consultants hebben opgedaan tijdens verschillende GRC implementaties in verschillende branches en landen gedurende de kredietcrisis. AMR kan deze best practices toetsen aan de laatste onderzoeksresultaten. Het webinar "Lessen van de krediet crisis: hoe risk management en compliance tot verbeteringen leiden", wordt gehouden op 3 maart 2009 om 16.00 uur en is met name bedoelt voor managers van de top 500 bedrijven van Nederland.

Dit online web seminar zal gehost worden door John Hagerty, Vice President van AMR Research en Luc Brandts, CTO en oprichter van BWise. John heeft voornamelijk veel onderzoek gedaan naar GRC en recentelijk naar Risk Management in het bijzonder. Luc Brandts wil zijn visie op het integreren (convergence) van Governance, Risk en Compliance realiseren met behulp van de BWise GRC suite. Onderhevig aan de kredietcrisis is GRC als vakgebied volop in beweging. John en Luc zullen dan ook in gaan op wat zij als trends en ontwikkelingen verwachten en wat volgens hun de lessen van de crisis zijn en op welke manier Risk Management procedures kunnen leiden tot bedrijfsbrede verbeteringen. Een en ander zal worden aangetoond met behulp van voorbeelden van bedrijven die de impact van de krediet crisis aan den lijve hebben ondervonden en hoe zij daarmee zijn omgegaan.

John en Luc hebben een duidelijk track record binnen het GRC vakgebeid en zullen hun waardevolle kennis delen met de deelnemers van het webinar. Het webinar is bedoeld voor C-level en managers in het vakgebied van Internal Audit, Risk Management, Compliance en Internal Control. De presentatoren zullen na afloop van het webinar vragen beantwoorden.

"Lessen van de krediet crisis: hoe Risk Management en Compliance tot substantiële verbeteringen leiden", wordt gehouden op 3 maart om 16.00 uur. Deelnemers kunnen zich registreren voor dit online webinar via onze website: www.bwise.nl of http://www.bwise.nl/nieuws-en-events/toekomstige-events

# # #

Over BWise
BWise is een wereldwijde speler op het gebied van Governance, Risk en Compliance (GRC) software, gebaseerd op een sterk fundament vanuit business proces management. Sinds 1994 levert BWise haar klanten een geïntegreerde software oplossing om Corporate Governance, Enterprise Risk en Performance Management gestructureerd aan te pakken. Processen worden snel en efficiënt gedocumenteerd, risico's gesignaleerd en gezamenlijk met bijbehorende beheersmaatregelen gecommuniceerd via het web. Deze oplossingen dragen bij aan het effectief voldoen aan wet- en regelgeving zoals de Sarbanes-Oxley Act, Basel II en de Code Tabaksblat. Meer dan 300.000 gebruikers in meer dan 80 verschillende landen maken dagelijks gebruik van de BWise oplossing. Onder andere Aegon, TNT, Nielsen (VNU), Crucell en Connexxion mogen wij in Nederland tot onze klanten rekenen.

About AMR Research
Founded in 1986, AMR Research provides subscription advisory services and peer networking opportunities to operations and IT executives in the consumer products, life sciences, manufacturing, and retail sectors. We are the No. 1 research firm focused on the intersection of business processes with value chain and enterprise technologies. AMR Research has published more than 15,000 pieces of research. Grounded in industry and business process expertise, our analysts deliver independent, leading-edge research on established and emerging technologies. This analysis is supported by the best research data in the industry, expert-led Peer Forums, and daily interaction with our members, the most comprehensive community of practitioners in the industry.

Media Contacten:

BWise B.V.
Clarinda Dobbelaar, Marketing Manager
E: clarinda.dobbelaar@bwise.com
T: +31 (0) 73 6464 915
www.bwise.com

Trimedia
Yurena Segredo Suarez
T: +31 (0)6 129 23 293
E-mail: ysegredosuarez@trimedia.nl