Intel@CeBIT 2009: Craig Barret opent CeBIT 2009 met Angela Merkel en Arnold Schwarzenegger

Making IT happen: Intel CeBIT Highlights 2009, Hannover, 3-8 maart

Volgende week toont Intel tijdens CeBIT 2009 in Hannover diverse oplossingen onder het motto 'Making IT happen'. Met zijn 45nm-producten in Paviljoen P33 richt Intel zich hoofdzakelijk op zakelijke klanten, met als hoogtepunt de Intel Core i7 processor, de snelste Intel processor die momenteel te verkrijgen is. Samen met andere belangrijke spelers uit de sector, toont Intel geavanceerde oplossingen gebaseerd op de nieuwste processortechnologie, zoals notebooks, netbooks, MID's, desktops en servers.

Ook de start van de beurs is een Intel-hoogtepunt. Craig Barret, Intel Chairman of the Board, geeft het startschot, samen met de Duitse Kanselier Angela Merkel en de Gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger.

Innovatieve Business Solutions met partners
In paviljoen P33 presenteert Intel samen met enkele vooraanstaande partners waaronder Dell, Fujitsu Siemens Computers, IBM, Panasonic en Samsung, diverse businessoplossingen. Hiertoe behoren notebooks, desktops en servers, gebaseerd op de Intel Core microarchitectuur. Daarnaast demonstreert Intel, in samenwerking met Adobe, mogelijkheden voor beeld en video-postproductie met de Intel Core i7 processor.

CeBIT-bezoekers maken ook kennis met in-car infotainment, met innovatieve 3D-navigatie, internetverbinding en spraakherkenning gebaseerd op Intel technologie. Deze mogelijkheden laat Intel zien buiten Paviljoen P33 in een BMW X5. In datzelfde paviljoen onthult automobiel-softwarebedrijf OpenSynergy een op Intel-technologie gebaseerde head unit met Autosar 1 en andere infotainment toepassingen.

Lager energiegebruik en hogere productiviteit voor kenniswerkers In samenwerking met het Fraunhofer Institute for Labour Economics and Organisation in Stuttgart, werkt Intel aan de werkplek van de toekomst. In paviljoen P33 krijgen bezoekers meer inzicht in het onderzoekswerk van Intel. De showcase omvat o.a. een ergonomisch werkstation met multi-display settings die de productiviteit van kenniswerkers kan verhogen. Daarnaast krijgen bezoekers te zien welke energiezuinige hard- en softwarecomponenten geïntegreerd kunnen worden in een werkstation.

Intel Hall 22: DE plek voor gamers
Hall 22 wordt ongetwijfeld het paradijs voor gamers, o.a. met een gratis gaming-terrein en een ASUS overclocking-station. Gamers maken er kennis met Blizzard's nieuwe paradepaardje, StarCraft II. Hier vindt ook de finale plaats van Intel Extreme Masters, een wereldwijde gamingcompetitie. Deze competitie, gesponsord door Dell en Alienware, heeft een prijzenpot van maar liefst 750.000 dollar en is de hoogst gewaardeerde online competitie voor professionele computer games. Zaterdagmiddag wordt de winnaar van de Intel Centrino Modding Competition (ICMC) in de bloemetjes gezet.

Meer details over Intel op CeBIT 2009 is te vinden op www.intel.de/Cebit. Journalisten kunnen ter plaatse contact opnemen met Jasmin Stiegler, j.stiegler@flutlicht.biz, tel. +499114749523.

Over Intel
Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com.