Provincie Limburg

Persberichten

TV serie over Limburg in ontwikkeling
Limburg dichterbij

Morgen gaat bij L1 de tv-serie Limburg dichterbij van start. In deze dertiendelige serie die in opdracht van de Provincie Limburg wordt gemaakt staan de beeldbepalende ontwikkelingen in Limburg centraal. Limburg dichterbij laat zien hoe Limburgse belangenorganisaties, bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden, samen met de Provincie daarop inspelen, aldus gedeputeerde Noël Lebens.

De eerste aflevering van Limburg dichterbij wordt op dinsdag 3 maart uitgezonden en gaat over aardwarmte: het gebruik van warmte uit de aarde om er huizen, kantoren of kassen mee te verwarmen. Paprikateler Wijnen gaat hier in het Noord-Limburgse kassengebied Californië als eerste mee werken. Met een pomp wordt van 2,5 km diepte warm water naar de oppervlakte gehaald. De Provincie Limburg is nauw betrokken bij het onderzoek naar aardwarmte ofwel geothermie. Immers, zo wordt de glastuinbouw van energieverslinder een energieleverancier.

Limburg dichterbij is een journalistiek programma waarin één onderwerp centraal staat dat steeds vanuit drie perspectieven wordt belicht. In het geval van geothermie komt behalve paprikateler Wijnen, ook het ingenieursbureau Volantis aan het woord, evenals Milieufederatie Limburg.

Andere Limburgse ontwikkelingen die in Limburg dichterbij onder de loep worden genomen zijn bijvoorbeeld de nominatie van Maastricht als culturele hoofdstad van Europa in 2018, de herstructurering van een aantal Sittardse wijken en de Floriade.

Het programma wordt vanaf 3 maart iedere dinsdag uitgezonden op L1, om 21.15, 22.15, 23.15 uur en omvat 13 afleveringen van 12 minuten. Wie na de uitzending meer wil weten, kan voor uitgebreide interviews terecht op www.limburg.nl/dichterbij. De tv-serie is geproduceerd door HölscherRTV uit Baarlo.

Naast het tv-programma is er ook de krant Limburg dichterbij. Deze wordt op 3 april in de hele provincie huis-aan-huis verspreid.

2-3-2009 10:37