Politie Gelderland-Zuid

Verkeerspolitie zoekt getuigen ongeval A15

Dodewaard, 03-03-2009 o De Verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten zoekt getuigen van een ongeval op de rijksweg A15 ter hoogte van Dodewaard, gemeente Neder-Betuwe. Maandagmiddag 2 maart is in de richting Rotterdam een auto op zijn kop aangetroffen in de sloot. De twee inzittenden, een 21-jarige man uit Eck en Wiel en een 22-jarige man uit Lienden, zijn daar in om het leven gekomen. Het ongeval heeft vermoedelijk zaterdagavond 28 februari na 22.00 uur plaatsgevonden. Getuigen kunnen zich melden bij de Verkeerspolitie Wolfheze op telefoonnummer 0343-535353.

De slachtoffers zijn maandagavond geïdentificeerd. Hoe het ongeval heeft plaats gevonden is nog niet precies bekend. Het voertuig is op de snelweg in de slip geraakt en daarna een aantal keren over de kop geslagen. Het is daarna op de kop in een sloot terechtgekomen. De berm is daar ongeveer 10 meter breed.

Vermissing
Zondag was aangifte van vermissing gedaan van de twee mannen en een dag later hebben familieleden het voertuig in de sloot naast de A15 aangetroffen. Zij zagen tijdens hun zoekactie ter hoogte van hectometerpaal 144,6 sporen op het wegdek en in de berm. In het verlengde van de sporen lag de auto op zijn kop in de sloot. De gewaarschuwde Verkeerspolitie constateerde dat de twee mannen nog in de auto zaten en geen teken van leven meer gaven. (01)

Laatst gewijzigd 03-03-2009 9:07 | © Regio Gelderland-Zuid |