Politie Groningen

Maandag 2 maart 2009

Provincie Groningen, 02-03-2009

Groningen: man aangehouden voor poging tot beroving

Een 38-jarige man uit Groningen is zondagmorgen door de politie aangehouden voor een mogelijke poging tot beroving en mishandeling. Naar aanleiding van een melding troffen agenten een 33-jarige man met letsel aan het gezicht op de Bankastraat in Groningen aan. Het slachtoffer vertelde de politie dat de latere verdachte had geprobeerd hem te beroven en hem had mishandeld. De dienders hebben de 38-jarige stadjer daarop aangehouden. Op het politiebureau bedreigde hij de agenten meerdere keren woordelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: pizzakoerier aangehouden

Een 19-jarige pizzakoerier werd zondagmiddag in Groningen aangehouden. De man had op zijn bromfiets op de Paterswoldseweg de spiegel van een auto geschopt. De automobilist, een 39-jarige inwoner van Groningen, en de pizzakoerier hadden zich aan elkaars rijgedrag geërgerd. De automobilist achterhaalde de koerier in het pand van zn werkgever. De 19-jarige gaf de trap tegen de spiegel toe. Volgens hem was dat gebeurd nadat de automobilist hem bijna van de weg zou hebben gereden.

Groningen: hennepplantage door politie opgerold

Op de Stuurhut in Groningen is zondagavond door de politie een hennepplantage opgerold. Agenten gingen bij de woning kijken, omdat er verontruste meldingen waren binnengekomen dat de bewoner sinds langere tijd niet meer was gezien. Toen de dienders in de woning een onderzoek instelden troffen zij in een van de kamers de plantage aan. Met de 68-jarige bewoner van het pand bleek niets aan de hand. Hij meldde zich bij de woning en werd aangehouden. De politie heeft 65 wietplanten en wietapparatuur in beslaggenomen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Wagenborgen: automobilist raakt van de weg

Een 39-man uit het Duitse Bad Freien Walde is zondagavond op de Familie Bronsweg in Wagenborgen met zijn auto van de weg geraakt. In een bocht naar links reed de bestuurder rechtdoor, over een sloot en belandde met zijn auto op de kop in het weiland. De man raakte samen met twee Duitse medepassagiers, een 32-jarige man en een 43-jarige man, gewond. Er is bloed van de automobilist afgenomen om vast te kunnen stellen of hij teveel alcohol gedronken had. De uitslag daarvan is nog niet bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Ter Apel: man aangehouden voor vernieling

Een 26-jarige man uit Iran is zondagmorgen door de politie aangehouden voor vernieling. De verdachte sloeg bij een gebouw aan de Ter Apelervenen in Ter Apel een raam aan diggelen. De Iraniër maakte daarnaast amok en bedreigde in het pand een aantal mensen. De reden waarom de man zo agressief was is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Scheemda: naar ziekenhuis na stuurcorrectie

Een 20-jarige automobiliste uit Drachten liep zondagmiddag wonderwel nauwelijks letsel op bij een verkeersongeluk op rijksweg A7 ter hoogte van Scheemda. De vrouw had haar aandacht eventjes niet bij het verkeer waardoor ze met een voorwiel in de berm belandde. Door een te hevige stuurcorrectie verloor de Friezin de macht over het stuur. De auto kwam uiteindelijk volledig vernield op de vluchtstrook tot stilstand. De bestuurster werd per ambulance naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar werd vastgesteld dat de vrouw nauwelijks kwetsuren had opgelopen. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.