Politie Hollands Midden

Datum: 3 maart 2009

Lisse Heterdaad aanhouding na woninginbraak Dankzij een voorbijganger heeft de politie woensdagavond 25 februari twee mannen uit Amsterdam van 19 en 25 jaar met Roemeense Nationaliteit aangehouden. Tegen de twee zijn verdenkingen dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan een inbraak in een woning aan de Schorpioen. Rond 19.30 uur zag een man de twee een flatscreen en andere goederen in een auto laadden en er hard mee weg rijden. Van de woning was een raam opengebroken. De man belde onmiddellijk de politie met de omschrijving van de auto. Meerdere politieauto's kregen dat bericht en keken naar de vluchtauto uit. Op de Van Pallandtlaan in Sassenheim kreeg men zicht op de auto. De achtervolging werd ingezet en via de Rijksweg 44 ging de rit naar de A4 waar de vluchtauto gestopt kon worden en de verdachten ingerekend. Zij zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak vast.

Katwijk Fietsertje aangereden Een 4 jarig jongetje uit Katwijk is maandag 2 maart rond 16.40 uur gewond geraakt bij een aanrijding die hij had met een auto die bestuurd werd door een 28 jarige vrouw uit Katwijk. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het LUMC. Uit eerste berichten over zijn toestand, lijken zijn verwondingen mee te vallen. Het ventje werd aangereden op de Zeeweg op een oversteekplaats voor (brom)fietsers. Hij stak daar met zijn fiets over zonder aan het overige verkeer voorrang te verlenen. De automobiliste kon niet meer voorkomen dat hij werd aangereden.

Leiden Dealer en gebruikers drugs aangehouden De politie heeft maandag 2 maart rond 17.25 uur aan de Van de Waalstraat drie mannen aangehouden die in het bezit waren van in totaal 21 bolletjes cocaïne en heroïne en 100 pillen vermoedelijk methadon. Een 20 jarige dealer uit Leiden had net bolletjes verkocht aan de twee, een 48 jarige man uit Leiden en een 38 jarige man uit Alphen aan den Rijn. Deze laatste verdachte is na zijn verhoor nog die avond weer in vrijheid gesteld. De andere twee verdachten zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.

Alphen a/d Rijn Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 20 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De man werd dinsdag 3 maart rond 01.50 uur op De Bijlen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Het vermoeden is dat hij verdovende middelen had gebruikt. De politie heeft om dat te onderzoeken dan ook bloed van hem laten afnemen. De uitslag van dat onderzoek volgt later. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

Nieuwerbrug Fietser breekt been Een 14 jarige fietser uit Bodegraven is maandag 2 maart rond 18.35 uur gewond geraakt bij een aanrijding die hij had met een auto die bestuurd werd door een 36 jarige man uit Reeuwijk. Met een gebroken been en een hersenschudding is hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval deed zich voor op het Weijland bij een oversteekplaats voor (brom)fietsers. Een voorrangsfout door de jongen lijkt de oorzaak te zijn van het ongeval. De politie doet daar verder onderzoek naar.

Gouda Aangehouden voor heling De politie heeft maandag 2 maart rond 19.30 uur op de Markt een 18 jarige jongen uit Gouda aangehouden. Hij was in het bezit van een gestolen fiets. Hij verklaarde die al langere tijd geleden gekocht te hebben. Van wie wilde hij niet zeggen. De politie heeft de fiets in beslag genomen en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Schoonhoven Inbraak in tankstation Op dinsdag 3 maart omstreeks 02.00 uur is ingebroken bij het Shell tankstation aan de C.G. Roosweg. Rond dat tijdstip ging het alarm af waarna de politie werd ingeschakeld. Men heeft de deur van de winkel ingegooid om binnen te komen. Vervolgens werd geprobeerd de deur naar het kassagedeelte in te slaan. Dit mislukte echter waarna de dader, kennelijk door het alarm, snel op de vlucht sloeg. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen zich melden via 0900 - 8844.

---------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --