Gemeente Zoetermeer

Campagne ZoetermeerVeilig van start

`ZoetermeerVeilig.nl Daar zorgen we samen voor'. Dat is de slogan van de veiligheidscampagne van Zoetermeer, die maandag 2 maart van start gaat. Met deze campagne wil de gemeente het veiligheidsgevoel van haar inwoners vergroten en mensen ervan bewust maken wat zij hier zelf aan kunnen bijdragen.

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Met projecten als WAS (Wijk en Agent Samen), het lik op stuk beleid in Palenstein en de aanpak van stille en enge plekken probeert de gemeente de veiligheid in de stad te vergroten. In juli 2008 heeft de raad een motie aangenomen voor een veiligheidscampagne in Zoetermeer. Met deze campagne wil de gemeente komend jaar de resultaten en initiatieven laten zien op het gebied van veiligheid. Daarnaast wil ze de inwoners bewust maken van wat zij hier zelf aan kunnen bijdragen. De gemeente lanceert een nieuwe website over veiligheid: www.zoetermeerveilig.nl.

Tijdens het campagnejaar reikt de gemeente regelmatig een award voor veiligheid uit: de Veilige V. De gemeente wil hiermee inwoners, die een bijdrage leveren aan de veiligheid, in het zonnetje zetten. De award is bestemd voor een veiligheidsproject en geldt als beloning voor alle inwoners die aan het project meedoen. Inwoners kunnen veiligheidsprojecten aanmelden via www.zoetermeerveilig.nl.

De gemeente heeft een integraal veiligheidsbeleid, waarin zij samenwerkt met verschillende partijen zoals inwoners, politie, de brandweer, de WAS-krachten en MOOI. Door het leggen van verbanden tussen verschillende beleidsterreinen wil de gemeente de veiligheid vergroten. Prioriteiten zijn veiligheid en leefbaarheid van de wijken, jeugd, aanpak huiselijk geweld en veilig stappen.