Politie Utrecht de politie doorgegeven en de auto is daarop in beslag genomen.

Uit nader onderzoek wist de politie de verdachte, een 19-jarige man uit Breda, te traceren. Hij werd op zaterdag 28 februari in Utrecht aangehouden. Hij wordt niet alleen verdacht van de beroving op bewoonster van de Anijsgaarde, maar ook van de meerdere woningovervallen die de afgelopen tijd in Nieuwegein plaatsvonden. Bovendien bleek hij de, in de nacht van 15 op 16 januari in Breda ontsnapte verdachte, te zijn. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden verdachte en zijn medeverdachten voort. De 19-jarige verdachte is op maandag 2 maart bij de Rechter-Commissaris voorgeleid en is in bewaring gesteld.

Rijbewijs kwijt

IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 2 maart van 14.45 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole op de Baronieweg gehouden. In totaal 21 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. Een 27-jarige motorrijder uit Almere maakte het wel heel bont. Hij werd geklokt op 110 km/u. Tegen de Almeerder is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vrouw gewond

VIANEN Een automobiliste raakte op maandagmiddag 1 maart gewond bij een ongeval.

Rond 15.15 uur reed een 34-jarige automobiliste uit Vianen uit een parkeervak weg. Zij wilde de auto keren, maar gaf daarbij vermoedelijk te veel gas, verloor de macht over het stuur en botste tegen een paal. Door de aanrijding raakte zij kort buiten bewustzijn. De Vianeese werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Jongen mishandeld

HOUTEN Een jongen werd op maandagmiddag 1 maart mishandeld door een fietser.

Rond 13.50 uur liepen twee jongens van 15 en 17 jaar en afkomstig uit Houten over Het Onderdoor komende uit de richting van De Slinger. Net voor de tunnel werden zij van achteren genaderd door een jongen op een fiets. De twee jongens stapten opzij en één van hen werd bijna aangereden door de fietser. Er volgde een korte woordenwisseling en de fietser reed over het fietspad de tunnel in.

De jongens vervolgden hun weg over het voetpad in de tunnel. Verderop draaide de fietser en reed terug over het voetpad naar de jongens toe. Hij sprak de 17-jarige jongen aan en gaf hem een kopstoot, vervolgens stapte hij op zijn fiets en reed weg in de richting van Het Rond. Het slachtoffer liep een bloedneus op en werd geholpen door meerdere omstanders.

Het slachtoffer en zijn vriendje gingen naar het politiebureau. Het slachtoffer werd voor behandeling eerst doorverwezen naar het ziekenhuis. Van zijn vriendje is een getuigenverklaring opgenomen. Op Het Rond hield de politie een 18-jarige jongeman uit Utrecht aan, die aan het signalement voldeed. Bij aankomst op het politiebureau verklaarde de getuige direct dat de 18-jarige jongeman niet de verdachte was en hij werd in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.