Ondanks crisis stijging in verkoop archiefkasten

03/03/2009 11:00

OfficeCity

Ondanks de kredietcrisis schaffen bedrijven en instellingen nog steeds kantoormeubilair aan.

Wel is de prijs van de producten een belangrijkere factor geworden. Uiteraard moeten de meubelen van uitstekende kwaliteit zijn, maar ook nog eens zo goedkoop mogelijk .

Internetwinkel Officecity.nl weet die combinatie nog altijd goed te leggen. En dat is terug te zien in hun verkoopcijfers. Vooral archiefkasten worden veel verkocht. Het lijkt wel of nu meer dan ooit er de behoefte is om zaken op papier vast te leggen en te bewaren.

Verder is een tendens zichtbaar dat bedrijven in deze tijd van crisis eerder alleen onderdelen van hun inrichting vervangen dan de totale inrichting op zijn kop zetten. Alleen meubelen die aan noodzakelijke vervanging toe zijn, worden vervangen. Hierdoor is de inschakeling van een dure interieurarchitect niet nodig en 'shoppen' bedrijven liever zelf op zoek naar die noodzakelijke vervanging. Dat 'shoppen' gebeurt in toenemende mate via internet.

De afzet van archiefkasten van OfficeCity is sinds november 2008 tot februari 2009 met 27% gestegen. Daarnaast stijgt de afzet van de overige meubelen ook met de maand. Volgens de directie van OfficeCity is de stijging vooral te danken aan het feit dat men nu meer inziet dat online bestellen zowel een tijdrovend proces uit handen neemt, als een grote kostenbesparing met zich meebrengt. Deze combinatie zorgt ervoor dat online bestellen van kantoormeubelen populairder is dan ooit te voren.





http://www.officecity.nl