Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 03-03-2009

Te hard

BREUKELEN Een automobilist reed op maandagavond 2 maart te hard over de Rijksweg A2 en moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 20.30 uur werden agenten ter hoogte van Maarssen met hoge snelheid ingehaald door een auto. De agenten gingen achter de automobilist aan en klokten hem ter hoogte van Breukelen op 155 km/u geijkt, terwijl er in verband met wegwerkzaamheden een maximumsnelheid van 90 km/u geldt.

De automobilist, een 54-jarige Amsterdammer, werd bij Vinkeveen aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boze klanten

WILNIS Een klant van een wasstraat wond zich op maandag 2 maart zo op, dat hij een medewerker mishandelde. De klant werd aangehouden.

Rond 16.10 uur werd een medewerker van een benzinestation aan de Mijdrechtse Dwarsweg aangesproken door een Wilnisse vader en zoon van
19 en 47 jaar. Zij vertelden dat hun auto in de wasstraat een kras had opgelopen. De medewerker bekeek de kras en concludeerde dat die niet door de wasstraat kon zijn veroorzaakt. Vader en zoon wonden zich op en waren verbaal zeer agressief, waarbij de vader zo kwaad werd, dat hij de medewerker bij de keel pakte en kennelijk probeerde hem een kopstoot te geven. Vervolgens liet hij hem weer los.

De politie werd gewaarschuwd en agenten kwamen ter plaatse. De medewerker deed aangifte van mishandeling. Hij had licht letsel in zijn nek opgelopen. De 47-jarige verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemakt.

Autodiefstal

MAARSSEN Drie jongens werden op maandag 2 maart aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een auto.

Rond 13.10 uur kreeg de politie de melding dat een auto op de Boomstede tegen een garagedeur was gereden en dat er vervolgens drie jongens uit de auto sprongen en wegrenden.

Agenten gingen ter plaatse en de auto bleek de voorgaande nacht in Maarssen te zijn gestolen. De 52-jarige eigenaresse had daar die ochtend aangifte van gedaan. De auto werd in beslag genomen.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en hielden op het Duivenkamp drie verdachten, twee jongens van 16 jaar uit Maarssen en één van 17 jaar uit Utrecht, aan. Het drietal werd naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.