CNV Onderwijs


3 maart 2009

Oproep aan regering om te investeren in schoolgebouwen

Categorie: Algemeen nieuws, Basisonderwijs, Speciaal onderwijs

Samen met zestien andere onderwijsorganisaties waaronder CNV Onderwijs, heeft de PO-Raad op 2 maart de regering opgeroepen om versneld te investeren in de schoolgebouwen van het basis- en speciaal onderwijs.

Het Nederlandse kabinet beraadt zich op maatregelen om de huidige economische crisis het hoofd te kunnen bieden. Door extra investeringen wil het de economie stimuleren en werkgelegenheid veiligstellen. De PO-Raad gaat de regering in dat kader oproepen om een grote investering te doen in de schoolgebouwen van het basis- en speciaal onderwijs.

In 80% van de basisschoolgebouwen is het binnenklimaat zó slecht dat de leerlingen niet meer in staat zijn de hele dag goed te leren. De onderwijsorganisaties vragen daarom om een substantiële investering. Door te investeren in isolatie, renovatie en achterstallig onderhoud valt veel winst te boeken, zowel financieel (zoals terugdringen energieverbruik) als immaterieel (binnenklimaat). Deze investeringen bevorderen de gezondheid van leerlingen en onderwijspersoneel en bevorderen de onderwijskwaliteit.

Wij denken dat zo'n investering de lokale werkgelegenheid bevordert, met name in het midden- en kleinbedrijf. De PO-Raad gaat organisaties benaderen om een oproep aan de regering te ondersteunen.

Oproep huisvesting feb09 (In PDF)

---