Politie Groningen

Dinsdag 3 maart 2009

Provincie Groningen, 03-03-2009

Groningen: verdachte serie overvallen aangehouden

Een 33-jarige man zonder vast woonadres uit Groningen is door de politie maandagmiddag in Wageningen aangehouden voor een serie overvallen, waaronder in Groningen. De man wordt onder meer verdacht van de poging tot overval op een tankstation aan het Hoendiep in Groningen op 21 februari 2009 en een overval op een benzinepomp op de Rijksweg in Ten Post op 22 februari 2009. Er is bij de tweede overval een geldbedrag buit gemaakt. Bij de overvallen dreigde de verdachte met een mes. De gearresteerde wordt verder verdacht van overvallen in Putten, Barneveld, Grave, Hoevelaken en Rossum. De politie was al een aantal dagen op zoek naar de man. Agenten zagen hem maandagmiddag rijden en sloegen hem in de boeien. Het Roof Coördinatie Team in Groningen stelt een onderzoek in. De man is een bekende van de politie en was recent weer op vrije voeten na een celstraf.

Groningen: fietsendief door politie aangehouden

Een 51-jarige man uit Groningen is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie aangehouden op de Tussen de Markten in Groningen. Twee omstanders die zagen dat de man bezig was een fiets te stelen spraken de man aan. Tevens seinden zij de politie in. De latere verdachte ging er snel vandoor. De agenten troffen hem korte tijd later op de Poelestraat in Groningen aan. Hij voldeed aan het signalement en is een bekende van de politie. Hij werd in de boeien geslagen. De gestolen fiets is nog niet boven water.

Groningen: man gewond bij overval

Een 71-jarige bewoner van de Pothuisstraat in Groningen is maandagavond door drie tot nu toe onbekende mannen overvallen. De bewoner werd omstreeks kwart over acht door de overvallers besprongen nadat hij zijn auto in de garage van zijn huis had gereden. Na een worsteling liepen de onbekenden de woonkamer in waar de 73-jarige echtgenote van de bewoner werd vastgehouden en bedreigd. De overvallers gingen er na korte tijd met een nog onbekend bedrag aan geld vandoor. Ze renden vermoedelijk weg richting de Aletta Jacobsstraat. De politie stelt onder meer een buurtonderzoek in. Mensen die iets over de overval weten, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het algemeen nummer 0900-8844.

Opende: auto gelanceerd

Een transportbusje belandde maandagavond na te zijn gelanceerd op een geparkeerde auto naast een woning aan de Provincialeweg in Opende. Ook het woonhuis werd geraakt. De bestuurder van het busje, een 53-jarige inwoner van Surhuisterveen, zag niet dat er in het donker een - onverlichte - oplegger op de rijbaan stond geparkeerd. De man reed via de rijplaten de oplegger op, waarbij de wagen letterlijk werd gelanceerd. Via een lichtmast en een boom kwam het busje deels tegen de woningen en deels op de geparkeerde auto tot stilstand. De bestuurder werd voor onderzoek naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De schade aan de autos en het huis is groot. De eigenaar van de oplegger wordt door de politie geverbaliseerd.

Froombosch: man rijdt met bestelbus tegen boom

Een 48-jarige man uit Schildwolde is maandagmiddag met zijn bestelauto op de N387 in Slochteren van de weg geraakt. De bestuurder was door een inhalende bestuurder uit tegengestelde richting even afgeleid en raakte daardoor van de weg. Hij belandde met de bus op de rechterzijkant tegen een boom, maar kon ongedeerd zijn voertuig verlaten. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.