Gemeente Den Haag

Welkom thuis huismus

Maar liefst 3300 mussenpaartjes kunnen zich in Den Haag vestigen in een luxueuze mussenvilla. De kortingsactie voor de mussenvilla, die 20 februari van start ging, was een overweldigend succes! In zeer korte tijd vlogen de eerste 200 villas over de toonbank van tuincentrum Hanenburg. Ook nieuwe voorraden van 600 en 300 villas waren razendsnel verkocht. De actie kwam voort uit het initiatiefvoorstel van de gemeenteraad Wie de mus niet eert, is de ooievaar niet weerd.

Wethouder Rabin Baldewsingh (leefbaarheid): Fantastisch dat Hagenaars de huismus zon warm hart toe dragen! Vooral omdat mussen nu op zoek gaan naar plekjes om te broeden. De mus hoort thuis in een groene stad als Den Haag en 1100 van deze mussenvillas leveren hier zéker een bijdrage aan! Maar we zetten niet alleen in op de mussenvillas. Hagenaars kunnen de mus ook helpen door hagen en struiken in hun (voor)tuin te plaatsen en zo meer schuilgelegenheden te creëren. Bovendien bieden de ecologische verbindingszones nest- en schuilgebieden, water en voedsel voor de mus.

Een musrijke, groene stad
Den Haag is van oudsher een groene stad en doet er alles aan om die kwaliteit te behouden. Denk aan initiatieven als Miljoen voor Groen, Dag van het Park en de Haagse Bomenweek.

Benieuwd naar wat u kunt doen om de mussen welkom te heten in Den Haag? Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/groen.