Provincie Noord-Holland

Datum

3-3-2009

Onderwerp

Provincie verbetert bushaltes langs Amsterdamse Weg

H. Wijker-Hoek

Langs de Amsterdamse Weg (N202) in past de provincie Noord-Holland acht bushaltes aan. Tussen 9 maart en half april zal het verkeer op de N202 buiten de spits enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. Het gaat om de haltes Skiheuvel, Zijkanaal-B, Golfbaan en Pont Buitenhuizen.

De bushaltes worden opgehoogd tot 18 cm voor een gelijkvloerse instap en er komen gidsstroken voor blinden en slechtzienden. Ook wordt de stopplek voor de bus vergroot. Met deze maatregelen maakt de provincie het openbaar vervoer beter toegankelijk voor mensen met een handicap, maar ook voor bijvoorbeeld rollators en kinderwagens.

De provincie werkt per rijrichting aan allevier de haltes tegelijk, waardoor het verkeer van halte Skiheuvel t/m halte Pont Buitenhuizen tijdens de werkzaamheden maar van één rijbaan gebruik kan maken. De werkzaamheden worden op werkdagen tussen 09.30 en 15.00 uitgevoerd. Het verkeer wordt ter hoogte van de wegwerkzaamheden over één rijbaan geleid. Fietsers worden omgeleid over het fietspad door Spaarnwoude. De omleiding staat ter plaatse aangegeven.
Voor 09.30, na 15.00 uur en in de weekenden is de N202 vrij van afzettingen.