Gemeente Den Haag

Betaald parkeren bij winkelcentrum Ypenburg aangepast

De regeling met betaald parkeren rond winkelcentrum Ypenburg gaat veranderen. Uit onderzoek blijkt dat de tijden waarop het betaald parkeren geldt te ruim zijn. Ook blijkt dat niet alle betaalde parkeerplaatsen even goed worden benut. Daarom heeft de gemeente besloten het betaald parkeergebied en de werkingstijden vanaf 9 maart aan te passen.

Op basis van de uitkomsten van het door de gemeente Den Haag ingestelde onderzoek is besloten om het betaald parkeren op de Steentijdsingel (tussen de Schrabber en de Nootdorpse Landingsbaan) op te heffen.
Ook de tijden waarop voor parkeren moet worden betaald op de parkeerterreinen De Speerpunt, Steentijdsingel (tussen Laan van Hoornwijck en Schrabber), Plesmanlaan en Laan van Hoornwijck worden aangepast.

Andere tijden
Vanaf 9 maart geldt het betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur (voorheen dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur).

Verspreid over 2008, zijn er op verschillende momenten parkeertellingen gehouden rondom het winkelcentrum Ypenburg. Uit het onderzoek blijkt dat parkeerterrein De Speerpunt veel gebruikt wordt. De bezettingsgraad op de parkeerplaatsen Steentijdsingel, Plesmanlaan en Laan van Hoornwijck is laag. Ook de tijden waarbinnen het betaald parkeren geldt, zijn ten opzichte van het winkelbezoek ruimer dan nodig.

Voor meer informatie over parkeren in Den Haag, kijk op www.denhaag.nl/parkeren.