Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 03-03-2009

Hennepplantage bij toeval ontdekt

AMERSFOORT Tegen een 23-jarige man uit Amersfoort wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het in werking hebben van een hennepkwekerijtje.

Agenten kregen maandag 2 maart omstreeks 21.45 uur een melding om naar de woning aan de Nicolaas Pienemanstraat. De 23-jarige bewoner riep assistentie van de politie in omdat er drie mannen voor zijn woning stonden en hij dit niet vertrouwde. Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de drie al vertrokken. Tijdens het nagesprek in de woning verklaarde de bewoner dat de komst van de drie mogelijk te maken had met een zakelijk financieel geschil. De agenten roken tijdens dit gesprek een sterke wietlucht en ontdekten in een kamer 9 hennepplanten en ongeveer 100 gedroogde hennepplanten.

Twee mannen aangehouden

AMERSFOORT Twee mannen van 43 en 44 jaar zijn maandag 2 maart aangehouden.

Personeel van een winkel aan het Neptunusplein constateerden omstreeks 17.25 uur dat er een winkeldiefstal was gepleegd waarbij de mannen waren betrokken maar die hadden de winkel inmiddels al verlaten. Aan de hand van het signalement hielden agenten de twee vervolgens op de van Randwijcklaan aan. De agenten troffen in hun tas goederen aan afkomstig uit de winkel. De goederen waren gedeeltelijk met materiaal verpakt om te voorkomen dat de detectiepoortjes een signaal zouden geven. De goederen gaan retour en tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Explosiegevaar; weg afgesloten

LEUSDEN Toen de bestuurder van een tankauto dinsdag 3 maart omstreeks 00.50 uur constateerde dat een gastank op het tankstation aan de Doornseweg lekte, sloeg hij alarm.

Omdat mogelijk sprake was van explosiegevaar werd uit voorzorg de Doornseweg voor het verkeer afgezet tussen Laan 1914 en de Kolonel van Rooijenweg met de afrit rijksweg A28 afgezet door Rijkswaterstaat met pijlwagens en hielden drie politie-eenheden hierop toezicht. Uit nader onderzoek bleek dat er gas ontsnapte via een kapotte afsluiter uit een 11000 liter tank die voor de helft met gas was gevuld.

Nadat omstreeks 03.10 uur de lekkende afsluiter was gedicht en het explosiegevaar was geweken, konden de wegafsluitingen worden opgeheven.