Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.50 uur

Utrecht, 03-03-2009

Gewapende overval

UTRECHT Maandagmorgen vond op een supermarkt aan de Groeneweg een gewapende overval plaats. De twee overvallers wisten te ontkomen.

Omstreeks 11.20 uur kwamen twee mannen de winkel binnen. Zij bedreigde het personeel en een aantal klanten. Onder bedreiging van een (mogelijk nep) vuurwapen werd een caissière gedwongen geld af te geven. Tevens werd in de winkel een ruit kapotgeslagen. Na de overval verlieten de twee verdachten de winkel via de uitgang en reden op een scooter weg. De volledige omgeving werd voor onderzoek afgezet. Op de Madurostraat werd de vluchtscooter aangetroffen. De scooter bleek gestolen te zijn en was voorzien van een valse kentekenplaat.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewelddadige overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist de bocht te kort nemen op de Europalaan. De agenten besloten even achter het voertuig aan te rijden. De bestuurder had zichtbaar moeite zijn auto op de weg te houden. Hij slingerende van links naar rechts. De automobilist kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. Uit een eerste blaastest werd duidelijk dat de 25-jarige bestuurder uit Utrecht te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 545 ug/l uit. Omdat de man een beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij kon met een proces-verbaal en een algeheel rijverbod van zeven uur weer naar huis.

Aanrijding letsel

VLEUTEN Op de kruising van de Stationsstraat met de van de Odenveltlaan vond maandagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos plaats.

Een 71-jarige vrouw reed omstreeks 12.45 uur in haar auto over de Odenveltlaan in de richting Wilhelminalaan. Op de Kruising met de van de Odenveltlaan gaf de vrouw vermoedelijk geen voorrang aan een 34-jarige automobiliste uit De Meern. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De 34-jarige vrouw werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag in een woning aan de Johannes Gerobulusstraat een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In de woning werden negen personen aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie omstreeks 15.55 uur een onderzoek in bij een woning aan de Johannes Gerobulusstraat. In het pand werd in drie vertrekken een hennepplantrage aangetroffen. Een groot aantal personen was in de woning aanwezig en werd aangehouden. Het betreft zeven vrouwen en twee mannen die druk waren de planten te oogsten. In totaal werden 170 planten en de complete apparatuur in beslag genomen.