FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Vele duizenden aanmeldingen voor pensioenbijeenkomsten

Zo'n 6.500 mensen hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de achttien pensioenbijeenkomsten die FNV Bondgenoten organiseert. Met de bijeenkomsten wil de vakbond leden en niet-leden informeren over de stand van zaken met betrekking tot de pensioenfondsen.

Willem Noordman, penningmeester FNV Bondgenoten: "Mensen willen echt weten wat er aan de hand is, wat ze te wachten staat en wat FNV Bondgenoten voor ze doet. Ik verwacht dat we de 10.000 aanwezigen wel gaan halen. Mensen vinden dit echt een belangrijk onderwerp."

Tijdens de bijeenkomst wordt feitelijke uitleg gegeven over hoe het Nederlandse pensioenstelsel in elkaar steekt. Daarnaast is er veel aandacht voor de herstelplannen van FNV Bondgenoten. Noordman: "Als vakbond hebben wij een duidelijke mening over hoe deze situatie moet worden aangepakt. Rustig en solidair zonder pensioenverlaging of schrappen van rechten. Donners plan om te laten afstempelen moet van FNV Bondgenoten bijvoorbeeld direct van tafel. Uiteraard krijgen de aanwezigen ook de kans om vragen te stellen."

De eerste bijeenkomst is dinsdagavond 3 maart in Martini Plaza te Groningen. De overige 17 bijeenkomsten vinden in de loop van de maand plaats in andere steden. Mensen die naar de bijeenkomsten toe willen, kunnen zich aanmelden via www.fnvbondgenoten.nl/pensioenen. Op deze site staan ook alle data en lokaties vermeld.