Gemeente Noordwijkerhout


3/3/2009 - Help, mijn kind heeft schulden

Als uw kind schulden heeft en minderjarig is, dan bent u als ouder verantwoordelijk. Een minderjarig jarig kind is volgens de wet handelingsonbekwaam en kan alleen met uw toestemming een overeenkomst sluiten. Is de schuld ontstaan doordat een overeenkomst gesloten is zonder uw toestemming? Dan kunt u als ouder/voogd de overeenkomst laten ontbinden. Dat betekent dat de overeenkomst ongeldig wordt. Als de schuld ontstaan is door bijvoorbeeld het kopen van kleding of studieboeken, dan wordt er vanuit gegaan dat u toestemming heeft gegeven en bent u als ouder/voogd aansprakelijk voor de schuld.

U kunt bij de ISD advies vragen over het schuldenprobleem van uw kind. Is uw kind meerderjarig dan kan uw kind zelf advies of ondersteuning vragen bij de ISD.

Voor meer informatie kunt u bij de ISD terecht via het Lokaal Loket Noordwijkerhout in het Gezondheidscentrum, tel. (0252) 343800, e-mail lokaalloket@noordwijkerhout.nl, elke werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur.

Buiten de openingstijden van het Lokaal Loket kunt u rechtstreeks contact opnemen met de ISD, tel. (0800) 95 67 000 (gratis), e-mail info@isdbollenstreek.nl. U kunt ook informatie vinden op de website van het Nibud.