Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.35 uur

Utrecht, 03-03-2009

Bekeuringen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 30-jarige bromfietser uit Bunschoten-Spakenburg kreeg maandag 2 maart drie bekeuringen.

Agenten zagen hem omstreeks 09.15 uur rijden over De Kronkels zonder een helm op zijn hoofd. Naar zijn rijbewijs gevraagd, verklaarde hij deze kwijt te zijn. Echter na verificatie bleek hij helemaal niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na afhandeling van de administratie op het bureau vervolgden de agenten hun surveillance.

Tot hun verbazing zagen zij dezelfde bromfietser weer rijden over de Zevenhuiserstraat. Hij werd weer bekeurd en hem werd duidelijk gemaakt dat bij een volgende overtreding zijn bromfiets wordt inbeslaggenomen.

Laptops gestolen

SOESTERBERG Toen bij de politie een inbraak in een personenauto van twee laptops werd gemeld, besloten agenten tot een postactie op de mogelijke verdachten.

De inbraak vond maandag 2 maart omstreeks 12.00 uur plaats op een parkeerterrein aan Het Zeisterspoor. De mogelijke inbrekers zouden gebruik maken van een bestelauto die daar ook op het parkeerterrein stond, maar er zat niemand meer in.

De bestelauto werd afgepost en na enkele uren stapten twee personen in en reden het parkeerterrein af. Met behulp van andere agenten werd de bestelauto aan de kant gezet. De twee inzittenden werden gecontroleerd en de bestelauto doorzocht maar leverde geen laptops op. Omdat verder bewijs tegen de twee ontbrak, mochten zij weer gaan. De politie adviseert om geen waardevolle goederen achter te laten in de auto.

Aanranding

EEMNES De politie doet onderzoek naar een aanranding die afgelopen zondagavond 1 maart plaatsvond op de Binder in Eemnes.

Een 17-jarige inwoonster van Eemnes was rond 22.30 uur op weg naar huis toen zij ter hoogte van het voetbalveldje op de Binder werd benaderd door een onbekende man. De man pakte de vrouw vast en pleegde onzedelijke handelingen. Toen het slachtoffer zich verzette ging hij ervandoor in de richting van de kruising van Karwei met de Binder.

Van de verdachte is het volgende signalement bekend: Man, getint uiterlijk, fors postuur en ongeveer 1.75 meter lang. De man was gekleed in donkere kleding. De leeftijd was moeilijk te schatten maar het zou gaan om een volwassen man.

Tijdens het voorval liep in de omgeving een onbekende vrouw met een grote hond. De politie sluit niet uit dat deze getuige mogelijk iets heeft gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek. De politie verzoekt deze vrouw, en mogelijk andere nog onbekende getuigen, contact op te nemen met de politie Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844.