Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 maart 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Gewapende overval op winkel, politie zoekt getuigen

Enschede

Drie mannen hebben op maandag 2 maart een supermarkt aan de Posten in Enschede overvallen. De politie zoekt de daders en getuigen.

Omstreeks 07.55 uur kreeg de politie melding van een overval op een supermarkt aan de Posten in Enschede. Bleek dat drie mannen met een steekwapen het aanwezige personeel hebben bedreigd. De daders gingen er met een onbekend geldbedrag ervandoor. Het signalement van de daders: . Drie Surinaamse mannen
. De daders spraken Nederlands met een Surinaams accent . Leeftijd tussen de 18 - 20 jaar . Een dader droeg een grijze joggingbroek . Een dader droeg een halflange donkere jas

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de overval of iets meer weten te vertellen over een rode auto die de avond ervoor en tijdens de overval in de buurt van de winkel geparkeerd stond. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-023872)

Man overleden na aanrijding
Goor
Een 49-jarige man uit Goor is als gevolg van een aanrijding op de Entersestraat in Goor overleden aan zijn verwondingen.

Maandagavond 2 maart omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding van een ernstige aanrijding op de Entersestraat in Goor. Bleek dat een 42-jarige automobilist uit Goor op de Entersestraat reed, gaande in de richting van Enter. Toen de automobilist een voor hem rijdende taxi inhaalde zag hij een tegemoet komende man, een 49-jarige inwoner van Goor, en zijn twee honden over het hoofd. De wandelaar werd geschept door de automobilist. Als gevolg van de aanrijding was de man direct aan zijn verwondingen overleden. Ook heeft één hond de aanrijding niet overleefd. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (09-024293)

Met ruim 1,63 promille achter het stuur, zonder geldig rijbewijs

Nijverdal

Een 25-jarige automobilist uit Polen heeft maandag 2 maart een eenzijdig ongeval veroorzaakt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandagavond 2 maart omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding van een eenzijdig ongeval op de Wierdensestraat in Nijverdal. Bleek dat een automobilist de controle over zijn voertuig had verloren en met zijn voertuig de sloot was beland. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 25-jarige man uit Polen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,63 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist was al eerder ingevorderd door de Poolse autoriteiten in verband met eerder rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-024336)

Fietsster gewond na aanrijding Almelo
Een 74-jarige vrouw raakte maandag 2 maart gewond toen zij met haar fiets in aanrijding kwam met een openslaande auto portier op de Wierdensestraat in Almelo.

Maandagavond 2 maart omstreeks 17.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Wierdensestraat in Almelo. Bleek dat een 50-jarige automobiliste uit Dedemsvaart haar auto op een parkeerhaven had geparkeerd en haar portier had geopend. Hierbij zag zij een 74-jarige vrouw op haar fiets over het hoofd. De fietsster raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-024264)

Vrouw aangehouden na winkeldiefstal Enschede
Een 41-jarige vrouw uit Enschede werd maandag 2 maart aangehouden omdat zij diverse goederen had meegenomen uit een winkel zonder deze te betalen.

Maandagmiddag 2 maart omstreeks 12.15 uur kreeg de politie melding van winkeldiefstal. Een oplettende medewerker van een supermarkt aan de Lage Bothofstraat in Enschede zag een vrouw diverse goederen tot zich nemen zonder deze te betalen. De vrouw werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Omdat de vrouw, een 41-jarige Enschedese, een zogenoemde veelpleegster is, is de vrouw voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-024007)

Hennepplantage ontdekt

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd op maandag 2 maart een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Bosven in Enschede aangetroffen.

Op maandagavond 2 maart omstreeks 23.50 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Bosven in Enschede. In een woning werden in totaal 100 hennepplanten, plantenresten van een eerdere kweek en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De 34-jarige bewoonster werd aangehouden. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt (09-024351)

Bij diverse verkeerscontroles in Oldenzaal zijn 7 processen-verbaal uitgeschreven

Oldenzaal

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole in Oldenzaal op maandag 2 maart 7 processen-verbaal uitgeschreven.

De politie controleerde op de Fonteinstraat in Oldenzaal naar aanleiding van diverse klachten van de buurt, omdat deze straat nu als omleidingsroute gebruikt wordt, waarbij vaak te hard gereden wordt. De controles werden gehouden tussen 10.45 uur en 11.30 uur en tussen 16.15 uur en 16.45 uur.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Overschrijden maximum snelheid, rijden zonder bromfietshelm en het niet tonen van een bromfietsrijbewijs. (09-010467)

Man aangehouden na obsceen gedrag Oldenzaal
Maandagmiddag 2 maart werd een 34-jarige man uit Oldenzaal aangehouden. De man stond naakt voor zijn woonkamerraam en toonde obsceen gedrag. Dit werd gezien door enkele mensen, die aangifte deden. De man werd aangehouden door de politie. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-024233)

Auto total-loss na eenzijdig ongeval Almelo
Een 21-jarige automobilist uit Almelo heeft op maandag 2 maart zijn auto total-loss gereden toen hij de controle over zijn voertuig had verloren.

Maandagavond 2 maart omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Ootmarsumsestraat in Almelo. Bleek dat een 21-jarige automobilist uit Almelo om nog onduidelijke reden de controle over zijn voertuig had verloren in een bocht na de rotonde. De auto vloog tegen een boom en sloeg over de kop en kwam vervolgens tegen een andere boom tot stilstand. De automobilist heeft geluk gehad en is er goed vanaf gekomen. De auto is ten gevolge van de aanrijding total-loss. Het kenteken werd door de politie ingenomen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (09-024278)

---- --