Ingezonden persbericht


Persbericht:

'Lovend Brits rapport over Masteropleidingen DNV Academy'

5 maart 2009, DNV Academy verzorgt sinds 1989 parttime Masteropleidingen voor professionals en managers. In totaal studeerden méér dan 500 studenten af als Master of Science. Professor Graham King houdt als 'external examiner' namens Middlesex University toezicht op de kwaliteit van de opleidingen. Hij schreef recent een lovend rapport over de MSc-opleidingen van DNV Academy.

Pluim voor DNV Academy
King concludeert dat DNV Academy haar ervaring als adviseur en opleider over de volle breedte inbrengt in het ontwerpen en uitvoeren van uitstekende kwaliteitsprogramma's. Daarmee wordt in in ruime mate voldaan aan de verwachtingen die aan een Britse Masteropleiding worden gesteld.

Kwaliteit van theses
Ook schrijft hij onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de theses die gebaseerd zijn op complexe IT-problemen binnen een relevante en innovatieve business-context. De kwaliteit van het onderzoek overstijgt daarmee naar zijn waarneming de gemiddelde kwaliteit van studenten aan Britse universiteiten. Als één van de meest sterke punten van de opleiding benoemt hij de kwaliteit van docenten. Zij vertalen vanuit hun expertise als docent en als consultant theoretische concepten naar de praktijk van de deelnemer.

Onafhankelijk deskundige
In het kader van de kwaliteitszorg van Middlesex University, is professor Graham King benoemd als onafhankelijk deskundige. King is als emeritus hoogleraar verbonden aan Southampton Solent University. In deze rol houdt hij toezicht op de kwaliteit van de Masteropleidingen van DNV Academy. De opleidingen van DNV Academy voldoen aan de Britse normen voor hoger academisch onderwijs van de Quality Assurance Agency for Higher Education QAA. Professor King ziet er als External Examiner op toe dat de gedefinieerde kwaliteitsnormen zowel inhoudelijk als procedureel gehaald worden. Jaarlijks rapporteert hij zijn bevindingen aan Middlesex University.

---------