Gemeente Barendrecht

Goedemiddag,

Hierbij ontvangt u persbericht 027. Maandag 2 maart heeft de raad een motie aangenomen om activiteiten uit het jeugdbeleid voor 2010 te realiseren.

Raad neemt motie over jeugd aan

BARENDRECHT (dinsdag 3 maart 2009) ­ Maandagavond heeft de raad unaniem een motie aangenomen om activiteiten uit het jeugdbeleid voor 2010 te realiseren. Het gaat hier om het voor 31 december van dit jaar verwezenlijken van een functionerende sport- en spelbus, het slaan van de eerste paal van een definitief jongerencentrum, het realiseren van een vijftal JOP's (Jongeren Ontmoetings Plaatsen), het ontwikkelen van het huiskameridee en uitwerking van de motie Meer sport- en spelvoorzieningen voor jeugd van 8 tot 14 jaar van D66 van 30 oktober 2006. Grootste aanleiding voor de motie was de teleurstelling in de raad over het feit dat er nog steeds geen jongerencentrum in de gemeente is gerealiseerd. Vorige maand bleek dat er geen tijdelijk jongerencentrum aan de Botter kon worden gevestigd.

Bestuurskrachtmeting
In de vorige raadsvergadering is door het staken van stemmen het besluit over het uitvoeren van een bestuurskrachtmeting aangehouden. In de raadsvergadering van 2 maart staakten de stemmen opnieuw, hetgeen tot gevolg heeft dat het voorstel verworpen is. Barendrecht zal niet deelnemen aan de pilot voor de bestuurskrachtmeting.

Kosten jeugdgezondheidszorg voor de groep 0-4 jaar Onze gemeente heeft relatief veel kinderen tussen de 0 en 4 jaar. De kosten voor de jeugdgezondheidszorg zijn hierdoor hoger uitgevallen. Opmaat heeft daarom een subsidieaanvraag ingediend om de hoger uitgevallen geraamde kosten voor 2009 te kunnen dekken. De raad heeft deze subsidieaanvraag gehonoreerd. Daarnaast wordt bekeken wat er in 2010 voor alternatieven mogelijk zijn om de kosten in de hand te houden.

Uitbreiding IKEA
De raad heeft het besluit genomen om voor het plangebied IKEA een voorbereidingsbesluit vast te stellen. Hiermee is de weg vrij gemaakt om voor de door IKEA gevraagde uitbreiding vrijstelling en tevens bouwvergunning te verlenen. Een punt van zorg van de raad blijft de verkeersafwikkeling in het gebied rondom IKEA.


Noot voor redacties