Ingezonden persbericht


dinsdag 3 maart 2009
PERSBERICHT

Lenie 't Hart feliciteert Poetin met verbod zeehondenjacht

"Gefeliciteerd met uw moedige beslissing om de zeehondenjacht te verbieden in de Witte Zee. U bent een bondgenoot in onze strijd tegen de zeehondenjacht!"

Zo begon het telegram dat Lenie 't Hart van de Zeehondencrèche vandaag aan de Russische premier Poetin verstuurde. Gisteren maakte premier Poetin namelijk radicaal een einde aan de zeehondenjacht in de Witte Zee, ten oosten van Finland. Daar werden totnutoe jaarlijks duizenden jonge zeehonden doodgeknuppeld, alleen voor hun mooie vacht. Poetin noemde de zeehondenjacht een "bloederig zaakje, dat duidelijk veel eerder verboden had moeten worden". De jagers krijgen omgerekend 1 miljoen euro om hun verloren inkomsten te compenseren.

Lenie 't Hart zegt: "Natuurlijk zijn we ontzettend blij met zo'n geweldige bondgenoot tegen de zeehondenjacht als Vladimir Poetin. Want we zijn er nog lang niet. Er zijn namelijk nog talloze landen waar de jacht op zeehonden nog gewoon doorgaat. Ieder jaar worden er wereldwijd 900.000 zeehonden gedood. Dat nauwelijks te bevatten aantal moet terug naar 0. De oplossing van Poetin om de jacht te verbieden en de jagers te compenseren, verdient dus wereldwijd navolging!"



Ingezonden persbericht